Stevia, cel mai sanatos indulcitor

Cum zaharul este considerat un drog, pentru nu este total lipsit de nutrienti, toata lumea cauta un inlocuitor pentru acesta. Va facem cea mai buna propunere: stevia
 
Diferita de stevia care apare la noi primavara, aceasta este o planta sud-americana care creste sub forma de arbust. Este originara din Paraguay si este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Si nu numai ca este mult mai dulce, dar are si foarte multe calitati. Mai mult de atat, este un aliat de nadejde pentru cei care vor sa slabeasca, dar si pentru diabetici. 
 
Acest supraaliment regleaza glicemia, adica nivelul zaharului din sange, tempereaza senzatia acuta de foame si pofta de dulciuri. Nu numai ca nu mareste nivelul zaharului din sange, ba chiar determina scaderea acestuia daca este prea mare.
 
In plus, stevia iti taie cheful de alimente grase, iar unii oameni au descoperit ca pofta lor de mancare scade daca iau drajeuri din stevie cu 15-20 de minute inainte de masa.  
 
 
O informatie pentru doamnele atente la silueta: stevia nu contine calorii. Greu de crezut? Contine substante dulci (glicozide) care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fara ca vreo calorie sa fie absorbita. 
 
In plus, contine si vitaminele A si C, proteine, fibre, carbohidrati, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc. Un studiu publicat in Journal of Medicinal Plant Research adauga ca stevia scade oboseala mentala si fizica, regleaza presiunea sangelui, actioneaza ca un diuretic natural si ajuta la pierderea in greutate. 
 
Daca esti dispusa sa incerci acest indulcitor natural, ai la dispozitie pudra, siropul sau extrasul de stevie, produse ce se gasesc in magazinele naturiste. Este important sa stii ca extrasul de stevie este extrem de dulce, o lingurita de extract fiind echivalentul a unei cani de zahar. 
 
Ceaiul poate fi indulcit cu frunze de stevie, care se strecoara direct in cana, sau cu o lingurita de pudra de stevie dizolvata in trei lingurite de apa si apoi adaugatatreptat. Mai noteaza ca 6 picaturi de sirop de stevia indulcesc un pahar de limonada de 200 de mililitri, iar 8 picaturi o cana de ceai de 300 de mililitri.
 
Tags:
stevia
zahar
dulce
indulcitor
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • miha
    1. miha 08.10.2014 22:33

    Un job pentru fiecare, indiferent de varsta-cunostinte minime de folosire a calculatorului,timp de lucru doar 3 ore pe zi pentru castiguri de minim 300 dolari pe luna,oferta valabila pentru toate zonele tarii,mai multe detalii; trimIte “info” la adresa miha_michelle2002@yahoo.com,pentru mai multe detalii

  • moise viorica
    2. moise viorica 13.10.2014 20:25

    buna ziua !! felicitari consilile dv . sant f. interesante si binevenite !multumesc !!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare