Cea mai noua dieta ce ajuta la slabire si longevitate

Dieta Pioppi este cea mai noua dieta la ora actuala si a surprins pe toata lumea, intrucat are niste principii pe care rareori le intalnim la dietele de slabire. Se poate spune ca este mai mult un stil de viata decat o dieta si asta pentru ca iti asigura longevitatea, ferindu-te de cele mai comune boli ale societatii si in acelasi timp te ajuta sa ai o silueta de invidiat fara revenirea kilogramelor. 
 
Dieta se tine 21 de zile si asta pentru ca cei care au gandit-o considera ca dureaza pana organismul renunta treptat la alimentele nocive, precum zaharul, sarea si grasimile. Sunt sigura ca nu v-ar tenta o dieta care exclude total zaharul, dar cei care au inventat dieta sunt de parere ca zaharul rafinat este cauza pentru aparitia celor mai multe boli, asa ca nu aveti motive sa nu o incercati si abia apoi sa trageti o concluzie.
 

Cum a aparut Dieta Pioppi?

 

Dieta poate fi considerata sigura pentru sanatate din toate punctele de vedere si asta pentru ca a fost gandita de catre niste medici rezidenti (Aseem Malhotra si Donal O’Neill) de la o universitate din Italia. Denumirea vine dupa un mic sat pescaresc din sudul Italiei, care in urma mai multor studii s-a constat ca populatia este foarte sanatoasa. Nu s-au sesizat cazuri de boala, obezitate, diabet si tratesc cu 10 ani mai mult decat locuitorii din alte zone din Italia. Este clar ca acei oameni nu consuma zaharuri rafinate, fast-food sau alte alimente nesanatoase.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
De asemenea, este lesne de inteles ca alimentatia acelor oameni este bazata pe consumul de mult peste, legume si ulei de masline, care este nelipsit oriunde ai merge in Italia. Luand toate aceste aspecte in calcul, medicii care au inventat dieta au imbinat mai multe principii si s-au constat rezultate uimitoare.
 
 

 

Pe ce principii se bazeaza dieta?

 

Daca vrei rezultate, regulile trebuie respectate cu sfintenie. Pana la urma nu este vorba de o dieta restrictiva incat sa fie dificil de tinut si nici nu vei lesina de foame pe strada. Dieta va asigura organismului tot ce are nevoie pentru a functiona mai bine chiar decat inainte. Trebuie sa tii cont de urmatoarele principii:
 
  • Mananca cat vrei fara a numara caloriile, dar cu conditia ca alimentele sa fie sanatoase si gatite corect ( grill, cuptor, abur)
  • Dieta se tine 21 de zile, da rai  grija ca in primele 2 saptamani sa scoti de tot din alimentatie zaharul, painea, orezul, pastele, sucul de fructe si siropurile ( fructele contin fructoza si nu este bine sa abuzam de ele, dar un fruct pe zi nu face nici un rau)
  • Gateste doar cu ulei de masline ( 2 linguri zilnic)
  • Vei avea doar 3 mese principale pe zi si poti manca pana te simti destul de satul
  • Apuca-te de exercitii fizice usoare pe care sa le executi zilnic ( sunt de ajuns 30-40 de minute zilnic)
  • Alege un sport distractiv ( alergatul, inotul, etc)
  • Invata sa inspiri si sa expiri profund in timpul exercitiilor fizice ( este indicat pentru relaxarea musculara)
  • Redu stresul cat poti de mult daca nu poti definitiv
  • Tine o zi de post pe saptamana

 

 

Ce alimente ai voie sa consumi?

 

Alimentele trebuie sa fie din surse sigure ca sa poti beneficia de nutrientii necesari, astfel ca ai voie sa consumi o varietate de alimente si inca in cantitatea dorita. Iata ce poti consuma:
 
  • Peste ( somon si sardine) contin acizi grasi si Omega-3 si trebuie sa consume de 3 ori pe saptamana
  • Oua – sunt surse importante de proteine si este esential sa consumi zilnic ( pe saptamana ai voie 10 oua)
  • Lactate cu continut scazut de grasimi, dar atentie, nu degresate ( unele produse contin zahar) – ai voie lactate, iaurturi, branza si smantana din surse sigure
  • Ulei de cocos  - sunt necesare 30 de grame zilnic si il poti include la salate, cafea, ceai si diverse mancaruri
  • Ciocolata neagra – ai voie sa consumi zilnic cate o patratica
  • Abuzati de legume si verdeturi si combinati-le la orice masa principala a zilei
  • Consumati fructe oleaginoase, bogate in grasimi sanatoase ( nuci, alune, acaju,, etc)
  • Consumati seminte ( in, chia, quinoa)
 
 
In ceea ce priveste ziua de post, poti alege sa nu consumi nimic solid si sa bei doar multe lichide, iar daca alegi sa mananci solid, evita sa mananci la cina.
 
 
 
 
 
Sursa: prima.co.uk; coachmag.co.uk;
 
 

 

Tags:
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare