Strategii simple ca sa fii mai slaba, dar si mai fericita

Experiente 28.01.2016 Dana Lazar

 Se spune despre oamenii plinuti ca sunt joviali si plini de viata si despre oamenii slabi ca sunt incrancenati si acri. 

Ei bine, oricat de exagerat ar parea asta, daca iti place mancarea, si este normal sa iti placa, atunci esti jovial si plin de viata cand mananci ce ai chef si esti acru si incrancenat cand iti traiesti viata abtinandu-te.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Nu am sa spun ca ar fi mai bine sa nu mai slabesti vreodata, ce vreau sa spun este ca ar trebui sa incerci sa le ai pe ambele - si sa ai o greutate normala si sa fii plin de viata. Curele iti dau o stare de enervare? Renunta la cure! Renunta la numararea caloriilor. Renunta la scoaterea unor grupe de alimente din dieta ta.

De fapt problema pe care o ai nu este ca nu poti tine o cura, ci ca stilul modern de viata lucreaza impotriva corpului tau: nu esti obligat sa te misti si primesti alimente proaste. Si cu asta trebuie de fapt sa te lupti.

 

Daca vrei sa iti schimbi alimentatia fara sa iti schimbi bunadispozitie atunci poti lua urmatoarele masuri:

 

1. Cumpara doar alimente care au crescut afara

Desigur ca magazinele sunt pline de produse superprocesate, dar cum pana acum nu am vazut biscuiti crescand in curte la bunica nu avem de ce sa ne atingem de ei. Dar am vazut fructe si legume, am vazut gaini, am luat oua din cuibar si lapte de la vaca. Nu trebuie sa faci un efort mai mare de atat, doar sa te intorci la acel stil sanatos de a trai si este suficient.

Daca urmezi aceasta regula simpla nu mai trebuie sa numeri calorii, sa cumperi fel de fel de produse care iti promit ca fac bine siluetei dar multa lume tipa ca nu, sa ai cosmaruri pentru ca inca nu ti-ai facut cura detox desi se termina luna ianuarie.

 

2. Nu te mai gandi la mancare

Ideea in sine de cura este un cerc vicios. Te face sa te gandesti in fiecare secunda la un lucru numai ca sa iti spuna ca nu il poti avea. Mie mi se pare ceva foarte pervers. Nici nu este de mirare ca nu poti trai astfel.

De fapt mancarea nu ar trebui sa fie in centrul vietii tale. Ea exista numai ca sa iti dea energie pentru a indeplini alte lucruri, lucrurile cu adevarat importante pentru tine.

Daca te concentrezi pe altceva si nu pe mancare atunci vei observa ca totul se va regla de la sine - nu vei mai manca atunci cand nu iti este foame, nu vei mai manca portii mai mari decat ai nevoie. Mancarea nu este un scop, ea este numai un instrument.

 

3. Ai intelegere fata de tine

Faptul ca ai iesit de la serviciu si ai luat alaturi de prieteni o pizza cu o bere nu este un sfarsit de lume. Dimpotriva, este un moment pe care sa il savurezi cu placere, fara alte calcule.

Pur si simplu nu iti bate capul cu asta, nu te invinovati. Fii fericita! Si, in acelasi timp, ai grija ca urmatoarea masa sa fie una sanatoasa. Daca in 80% din cazuri vei respecta prima regula din acest articol atunci trebuie sa fii in forma. Nu este nevoie de mai mult decat atat.

 

Daca vrem sa fim consistenti in alegerile noastre trebuie sa alegem acele lucruri cu care rezistam multa vreme, care nu ne cer mult efort, care ni se potrivesc. Si cele trei directii de mai sus se inscriu in aceste cerinte.

 

Tags:
cura
slabire
fericire
stres
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare