Stretching pentru relaxare

Iti simti gatul intepenit si trupul greoi ? Ai nevoie de stretchig pentru relaxare. E atat de simplu de facut, incat poti face exercitiile fie la birou, fie acasa. Cea mai buna parte este ca nimeni nu se va prinde ca faci sport in timpul programului.

Generic numita stretching, metoda consta practic in dezmortirea articulatiilor si tonifierea muschilor prin miscari de intindere.Recomandat in special persoanelor de varsta a 2-a si a 3-a, putem spune ca stretchingul este un sport pentru toti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Il poti practica inainte de a incepe sedinta la sala, ca metoda de incalzire a muschilor dar te ajuta si daca te intinzi putin dupa 3 ore de stat pe scaun, la birou. Vei reusi sa ajungi fara probleme la biroul de pe un raft mai inalt si iti va da, in general, mai multa energie.

Unde mai pui ca nu ai nevoie de echipament, nu dureaza mult si ti-am mai spus ca il poti face oriunde?

E indicat in special pentru persoanele care au trecut de 30 de ani. Piatra de hotar care marcheaza momentul din care muschii, tendoanele si ligamentele incep sa-si piarda elasticitatea, dupa cum arata studiile facute de American Physical Therapy Association.

Tot de la 30 de ani postura are de suferit. Situatii de genul acesta se rezolva daca lucram la flexibilitate. Ne-o putem recupera prin stretching iar evolutia poate fi vazuta in cateva saptamani. Cand faci stretching nu faci altceva decat sa iti intinzi foarte incet muschii, ei fiind apoi mentinuti in pozitia respectiva pentru o anumita perioada de timp.

Antrenamentul mareste limitele de intindere ale muschilor si articulatiilor, dezvolta rezistenta muschilor si ii ajuta sa ramana flexibili. O flexibilitate crescuta iti afecteaza viata in moduri la care nu te gandesti. In primul rand iti reda libertatea miscarilor din tinerete.

Un studiu realizat pe un esantion de persoane cu varsta de 60 de ani arata ca prin miscari simple de stretching, pensionarii au reusit sa isi creasca viteza de deplasare.

Pentru un stretching ca la carte, trebuie sa urmezi o serie de pasi.

Fa exercitiile regulat, de cel putin trei ori pe saptamana. Nu exagera! Impinge pana la punctul in care simti tensiune in muschi si mentine pozitia maximum un minut. Repeta fiecare miscare de 4 ori si incearca sa ramai relaxat. Poate te ajuta niste muzica ambientala. Respira calm pe durata exercitiilor si te vei simti fantastic.

Cand te gandesti ca stretchingul te ajuta sa iti mentii aspectul tineresc, nu-i asa ca-ti vine sa faci putin in fiecare zi ?

Tags:
stretching pentru relaxare
stretching
fitness usor
exercitii flexibilitate
muschi
ligamente
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare