Pentru cei care inca nu cred ca alimentele chiar iti influenteaza viata si sanatatea, oamenii de stiinta au tras linie si au scos in fata 5 tipuri de alimente care pot imbunatati calitatea vietii si care te feresc de moarte.
Fructele si legumele
Cei mai multi nutritionisti sunt de acord ca la fiecare masa, jumatate din farfurie ar trebui sa fie plina de legume. Un studiu recent publicat in Journal of Epidemiology & Community Health merge chiar mai departe de atat si spune ca persoanele care mananca sapte sau chiar mai multe portii de fructe si legume pe zi isi scad la jumatate sansele de deces, din diferite cauze (printre care atac de cord si cancer).
Studiul care a fost realizat pe 4.400 de persoane din Marea Britanie a mai aratat ca pana si doua sau trei portii pe zi scade riscul de deces la 19%.
Alimentele bogate in fibre
Fibrele se gasesc in fructe, legume si cereale. Un studiu realizat de Universitatea Harvard a aratat ca cei ce consuma cantitatea zilnica recomandata de fibre isi scad cu 25% sansele sa moara (in cazul celor care au suferit deja un atac de cord), 15% sa decedeze din cauza cancerului si 34% din cauza diabetului.
Nucile
Alimentele bogate in potasiu
Alimentele bogate in potasiu sunt bananele, cartofii dulci, spanacul si avocado si acestea scad riscul de moarte la femeile intrate la menopauza cu 16%. Dupa aceasta perioada femeile au un risc de doua ori mai mare de accident vascular cerebral ischemic in urmatorii 10 ani.
Ceaiul
Daca vrei sa iti scazi sansele de deces cu 24%, chiar daca ai fost fumator, trebuie sa bei o cana de ceai cald pe zi. Partea si mai frumoasa este ca poti sa bei
orice tip de ceai, verde, negru, alb, de musetel sau orice iti place tie, caci toate sunt pline de antioxidanti.