Stufat de miel
Ingrediente pentru 4 portii:
-500 de grame de carne de miel,
-1 ceapa uscata,
-4 legaturi ceapa verde,
-4 legaturi de usturoi verde,
-3 catei de usturoi,
-5 linguri cu ulei,
-1 lingura cu faina,
-300 de ml de suc de rosii,
-sare si condimente dupa gust.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mod de preparare
Se spala carnea, se taie in bucati mici si se condimenteaza. Se toaca marunt ceapa. Intr-un vas se adauga carnea, ceapa si se lasa la inabusit la foc mic. Se adauga si un strop de apa. Dupa ce carnea s-a inbusit se stinge cu apa calda si se lasa in continuare vasul pe foc. Se toaca marunt verdeturile. In momentul in care carnea este fiarta se vor adauga verdeturile si usturoiul pisat.
Faina se dizolva in sucul de rosii si se adauga in vas. Se lasa stufatul sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, dupa care se vor adauga condimentele. Apoi se introduce vasul in cuptor pentru 10-15 minute.
Pofta buna!