Sucul de patrunjel recomandat in tratarea afectiunilor renale si oftamologice

Secrete 22.07.2009 Madalina Stama

Despre patrunjel ce pot sa mai spun, acesta este prezent in majoritatea preparatelor culinare, in sandwish-uri pentru un plus de culoare, in salata de legume, in ghivechiul de legume si tot asa lista poate continua. Ideal este sa-l consumati crud, iar daca nu sa-l gatiti cat mai putin pentru a se putea pastra o mare parte din nutrienti, de exemplu inainte de a servi mancarea presarati un pic de patrunjel tocat. 

Ah, si inca ceva, nu folositi patrunjel uscat, caci nu se compara sub niciun chip cu savoarea celui proaspat ca sa nu mai vorbim de aportul nutritiv. Si ganditi-va de cate ori nu ati vazut la restaurant o farfurie cu mancare garnisita cu patrunjel. Unora le place, altora nu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cu toate acestea patrunjelul contine mai multa vitamina C decat alte legume, de exemplu 100 de grame de patrunjel are: 166 mg de vitamina C; 5,5 mg de fier; 2,7 mg de mangan; 245 mg de calciu si este bogat in potasiu.

Pana si sucul de patrunjel este bogat in nutrienti, se serveste de obicei in cantitati exacte (50ml) de trei ori pe zi si se poate combina de minune si cu alte sucuri de legume. O ocazie potrivita de a include in meniul vostru si portia necesara de legume, nu?

Beneficii

Daca sunteti adeptii dietelor de detoxifiere atunci nu o sa vi se para atat de greu sa consumati suc de patrunjel. Detoxifiere? Nu stiti ce este detoxifierea? Ok, o sa incerc ca le explic si acelora dintre voi care au ramas cu temele in urma. Ei bine detoxifierea este procesul prin care organismul elimina din toxinele acumulate atat din mancare cat si din mediul inconjurator.

Iar daca vrem sa fim sanatosi asa cum spune si proverbul “Mens sana in corpore sano” va trebui sa fim exigenti in ceea ce priveste alimentatia noastra, sa inludem in meniu numai alimente sanatoase, asa de altfel cum fac si eu.

De ce e bine sa consumati suc de patrunjel? Pentru ca detine proprietati prin care poate vindeca anumite parti din corp. Stiu ca multi dintre voi nu se vor inghesui sa consume suc de patrunjel, iar pentru unii numai rezonanta ii determina sa fie reticenti. Mie una nu-mi placea patrunjelul nici sa-l vad in farfuria cu mancare si rareori faceam compromisuri, dar devreme ce am auzit atatea lucuri bune despre sucul de patrunjel mi-am zis: “De ce, nu?”

Persoanele care sufera de afectiuni ale rinichilor, ar trebui sa stie ca sucul de patrunjel elimina toxinele de la nivelul acestor organe. Iar rinichii sunt organe vitale in eliminarea substantelor nocive din organism. Odata ce rinichii nu mai functioneaza asa cum trebuie, toxinele raman in organism si nu mai ramane decat un pas pana la declansarea unor boli. Sucul de patrunjel in schimb regleaza functiile rinchilor, eliminand toxinele din organism.

In plus, s-ar putea ca odata cu timpul sa va placa aroma sucului de patrunjel.

Nu gasiti suc de patrunjel? Nu va faceti griji, caci nu este cazul. Puteti consuma in schimb ceai de patrunjel. Chiar si afectiunile oftamologice pot fi tratate cu suc de patrunjel. Cum asa? Sucul de patrunjel are efect benefic asupra capilarelor care mentin acuitatea vizuala, iar in tratamentul pentru unele afectiuni oftamologice se consuma un mix preparat printre altele si din suc de patrunjel. 

Practic patrunjelul mentine sanatatea ochilor prin stimularea circulatiei sangvine de la acest nivel. O reteta de suc sanatos este cel preparat din: andive, morcovi si patrunjel.  

Va este foame deja? De ce nu serviti o gustare sanatoasa?! Retineti ca daca aveti probleme cu greutatea si vreti sa slabiti mai repede nu rezolvati nimic infometandu-va. Eu una servesc cate trei mese pe zi si doua gustari. Incercati sa mancati moderat, diversificat si cat mai sanatos si nu veti avea probleme cu greutatea. Simtiti ca nu mai aveti energie in voi? Ce ziceti atunci de un pahar cu suc de patrunjel?

Tags:
Sucul de patrunjel
afectiuni renale
afectiuni oftamologice
suc de morcovi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Detoxifierea de primavara Alimentatie

    Detoxifierea de primavara

    22.03.2012

    Canta vrabiile si zilele s-au lungit. Evident este primavara! Te rog sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: Te simti pregatita sa pleci din casa in tinute lejere? Trupul, pielea, parul si...

    mai mult
  • Suc de morcovi Alimentatie

    Suc de morcovi

    17.01.2012

    Dintre toate sucurile preparate din legume, un pahar de suc de morcovi este, de departe, cea mai buna alegere. Unul din primele alimente, introduse in alimentatia copiilor, sucul de morcovi este un...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • felicia din fieni dambovita
    1. felicia din fieni dambovita 24.07.2009 15:08

    SUNT FOARTE BUNE ACESTE SFATURI

  • valentin
    2. valentin 09.06.2010 21:31

    Nu multa lume se mai gandeste si la sanatate din pacate. Poate doar atunci cand au deja probleme. Eu urmez periodic tot felul de cure de detoxifiere,si incerc sa urmez un regim cat mai sanatos si complet din punct de vedere nutritiv. Ganditi-va ca sanatatea este cea mai importanta!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare