Sucurile acidulate ar putea fi interzise la vanzare minorilor

Urmand exemplul primarului din New York, deputatul roman s-a gandit sa propuna ca sucurile acidulate sa poata fi vandute in Romania doar persoanelor majore. Proiectul de lege va ajunge in Camera Deputatilor peste o saptamana. Deputatul Alin Popoviciu spune pentru Gandul ca ideea i-a venit i-a venit privindu-si copilul.

„Ideea unui astfel de proiect mi-a venit privindu-mi fiica care, desi are doar 4 ani, e in stare sa faca orice in schimbul unei guri de cola. Prima data cand a gustat un astfel de suc a fost asta iarna. Eram in vacanta, la munte, si la fiecare masa cerea cola. Acest comportament m-a ingrijorat foarte mult”.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Deputatul vrea sa constientizeze parintii cu privire la riscurile la care isi expun copiii. Alin Popoviciu oscileaza intre interzicerea vanz?rii bauturilor carbogazoase catre minori si obligarea producatorilor sa puna pe etichete avertizari de genul:

 

 

  • bauturile carbogazoase pot duce la aparitia obezitatii
  • bauturile carbogazoase duc la aparitia insomniei
  • bauturile carbogazoase pot predispune la cancer

 

Ministrul Sanatatii felicita un astfel de demes. Contactat de Gandul, Eugen Nicol?escu a declarat ca va trebui sa studieze proiectul atunci cand va aparea ?i pe urma va putea discuta mai multe pe marginea acestui subiect. Tot la capitolul alimente daunatoare sanatati, Ministrul a precizat ca Romania nu e pregatita acum pentru o taxa pe fast-food.

In contextul in care Romania ocupa locul 3 din Europa in ceea ce priveste obezitatea infantila, cum vi se pare aceasta initiativa? Ar putea fi pusa in aplicare?

Sucurile cu bule sunt la putere. Din pacate pentru noi, posesorii organismelor afectate de consumul de bauturi carbogazoase. Consumam mai multi litri de suc decat Ucraina sau chiar Rusia dar ca sa ne consolam putin, suntem depasiti de Ungaria si Polonia.

Potrivit unui studiu publicat de Asociatia Americana a Bolilor de Inima, daca bei chiar si un pahar de suc acidulat pe zi, insa faci asta in mod regulat, o perioada mare de timp, vei avea un risc cu 48% mai mare de a fi diagnosticat cu sindromul metabolic, un predecesor al bolilor de inima si diabetului.

 

 

Tags:
Sucurile acidulate ar putea fi interzise la vanzare minorilor
sucuri acidulate
bauturi carbogazoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare