Sufleu de legume cu sunca

 Ingrediente pentru 6 portii:


-1 bulb de fenicul, 500 grame broccoli,
-200 grame ciuperci albe mici,
-2 fire de ceapa verde,
-200 grame de sunca,
-1 lingura cu ulei, 1/8 de litru de lapte,
-150 de ml de smantana, 2 oua,
-sare, piper macinat,
-nucsoara rasa, 150 de grame cascaval ras.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare


Se spala feniculul, se curata dupa care se taie pe lungime in patru bucati.
Apoi sferturile se taie in fasii, perpendicular pe directia fibrelor.

 

Broccoli se spala, se indeparteaza frunzele, la fel si buchetelele de pe coditele groase. Coditele se curata de coaja tare, se scurteaza si se maruntesc transversal. Ciupercile si ceapa verde se curata, apoi se taie in cuburi impreuna cu sunca.

 

Toate legumele impreuna cu sunca se prajesc in ulei pret de 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu. Dupa ce au expirat cele 5 minute se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

 

Se amesteca laptele cu smantana si ouale, se adauga sare, piper si foarte putina nucsoara. Amestecul de legume cu sunca se aseaza intr-un vas rezistent, deasupra se toarna amestecul cu lapte.

 

Se adauga cascavalul ras si apoi se baga vasul in cuptor. Se lasa sa se coaca la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute.

 

Valoarea nutritiva:


O portie are: 530 Kcal, 31 grame proteine, 40 grame grasimi, 9 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
legume
sunca
sufleu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare