Sufleu de mere cu migdale

Iata o idee de desert bun in curele de slabire, pentru diabetici si pentru cei care iubesc merele autohtone, dar si o picatura de exotic. Acesta este sufleul de mere cu migdale :-)

Ingrediente sufleu de mere cu migdale:

- 3 mere curatate si taiate felii
- 50 gr apa
- 3 linguri de zahar brun sau inlocuitor de zahar
- jumatate de lingura de esenta de migdale
- 5 oua albe
- 50 gr de migdale taiate marunt

Mod de preparare sufleu de mere cu migdale:

Intr-o tigaie se pun merele si apa si se fierb la foc mare; dupa ce au dat in fiert, se pune un capac si se amesteca din 10 in 10 minute pana cand merele sunt gata. Apoi de adauga zaharul si esenta de migdale, se ia de pe foc si se lasa la racit. Pana cuptorul se incalzeste la 400 grade, amestecati cu mixerul la viteza mare ouale pana cand compozitia se ingroasa; apoi se amesteca cu merele si se aseaza intr-o tava rotunda si se pune la cuptor timp de 15 minute. Inainte de servire se adauga pe deasupra migdalele maruntite. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sufleul de mere cu migdale este chiar inedit, si cu siguranta veti fi incantati de acest desert usor de preparat si cu putine calorii.

Pofta buna !

Tags:
apa
oua
migdale
mere
zahar brun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
7 Comentarii
  • dora
    1. dora 15.02.2010 13:34

    Reteta este tare apetisanta,numai ca are prea multe oua si zahar.

  • Vizitator
    2. Vizitator 20.06.2010 17:57

    reteta nu este potrivita pentru diabetici din pacate...in rest, suna bine.

  • DANIELA
    3. DANIELA 19.02.2011 15:28

    nu putem gasi rete intradevar pt. diabetici? ACESTA RETETA NU ESTE PT.DIABETICI

  • DANIELA
    4. DANIELA 19.02.2011 15:32

    nu putem gasi rete intradevar pt. diabetici? ACEASTA RETETA NU ESTE PT.DIABETICI.CAUT O RETETA DE DIABETICI PT.A FACE O PRAJITURA .

  • Dora
    5. Dora 19.02.2011 17:50

    Nici nu stiu daca sunt diabetica sau nu.De 2 ani mi s-a depistat diabetul cu valori intre 127-137.Se pare ca am luat-o prea in serios si m-am trezit cu slabire accentuata si dezechilibre nedorite.N-am acceptat tratamentul soc cu 3 cashete metfogamma ,decat doar una.Si dupa analize ma situez in valori acceptabile de 90-107.Ce trebuie sa fac?Am inteles ca numai pot renunta la tratamentul antidiabetic.Ce ma sfatuiti?

  • Ioana
    6. Ioana 12.04.2012 16:23

    Este intr-adevar o reteta pentru diabetici. De altfel,cei care sufera de diabet, pot face orice prajitura atata timp cat folosesc in loc de zahar indulcitor. Acesta e secretul ;) pentru cei care nu stiau

  • kat
    7. kat 21.03.2013 14:14

    ce inseamna pana cand merele sunt gata? gata de ce?chiar ma tenteaza reteta insa sunt cam multe oua :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare