Sunt o criminala!

Blog 07.03.2010 Jeanette

Da nene, sunt o criminala in serie, si mai rau, se pare ca nu ma pot opri. Inca sute si poate mii de victime vor muri.

Acum pe bune, sunt foarte trista. Trei luni de zile in par am reusit sa reduc virtual productia mondiala de carne, refuzand sa o consum. Trei luni de zile am fost un om curat, care isi merita peticul de loc din impartia ceruilor sau merita o reincarnare mai acatarii, care cum preferati.

In ultimele trei saptamani, aproape ca am tras sa mor. Va spun sincer. Dimineata ma trezeam cu o greutate nemaivazuta, seara picam gramada odata cu gainile. Ma chinuiam din rasputeri sa imi fac munca si de idei geniale, nici pomeneala. Noroc cu un document word in care imi notasem la sfarsitul anului trecut cateva briliante gandite la o ciorba de burta.

Ameteala cat cuprinde, stare de rau total dupa ora cinci seara ci patru kilograme in plus, asta mi-a adus lipsa consumului de carne.

Voi fi sincera: nu am mancat soia. Am mancat eu ce am mancat un anumit tofu mai comestibill, pana cand nu s-a mai gasit. La caini au fost aruncati burgeri vegetali, pasta tartinabila de soia, crenvurstii din soia si alte minuni. Cainii au strambat din nas si au preferat sa isi dezgroape o bucata de paine ingropata in august. Pisicile s-au ascuns sub pat. Oamenii s-au incuiat din casa. Nimeni n-a vrut acesti inlocuitori de carne.

Asa ca alaltaieri am comis crima de neiertat si am gatiti niste porc in sos de vin, pe care l-am mancat fara sa mi se faca rau, fara sa mor, fara sa nimic. Am dormit bustean si ieri am facut ce nu mai facusem de mult: Am propus sa iesim din casa! Am pus rufele la spalat, care asteptau de asta iarna. Am facut casa luna. Am frecat cada. Am fost la Ikea. Am fost la Verde Cafe. Nu am mai lasat pusul articolelor pe a doua zi. Am spalat seara vasele si mi-au venit trei idei. M-am simitit om la loc.

Asa ca imi cer iertare tuturor zeitatilor pentru ce am facut. Va mai spun un secret. Eu stiam ca este musai sa urmez o dieta bogata in carbohidrati si proteine ca sa supravietuiesc, e o chestie veche. Dar am crezut ca pot. Am crezut ca soia va fi prietenul meu. Nu se poate. Tot ce pot sa fac este sa continui sa nu ma ating de mezeluri si sa limitez consumul de carne la o data pe saptamana, data in care sa ma simt si eu om, sa imi notez repede ideile si sa scap de maldarul de rufe murdare. Am devenit flexitariana!

Iertare zei, si daca n-o fi sa fie, zeule cel mare aminteste-ti ca Tu ai fost cu ideea de sacrificat animale. Iar tu Buddha, n-ai decat sa ma reincarnezi in pisca, intotdeauna le-am invidiat.

Va multumesc anticipat.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

P.S. Consulati medicul nutritionist inainte de a deveni vegetarieni, caci majoritatea dintre voi o pot face fara probleme. Dar daca zice sa nu, ascultati-o, nu faceti ca mine!

Tags:
jurnal de vegetarian
vegetarinaism
soia
dieta vegetariana
felxitarian
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Adrian
    1. Adrian 29.03.2010 16:57

    eu mi-s vegetarian (strict ... adica nici macar oua sau lactate ... sau orice de provenienta animala) de vreo 18 ani si ma simt perfect; nu-mi place sa ma laud cu asta, mai ales ca nu vad aici nimic de laudat, chiar ma deranjeaza cand, mai intotdeauna, se gaseste cate un amic s-o faca in locul meu ... "uite, el e vegetarian convins, de ... de cand esti bah ?"; cum ziceam n-am bucuria sa ma bag in seama cu subiectul, dar pt cazul in care ai ramas cu ceva sechele si-ti vine ideea sa incerci din nou, n-as vrea sa bifezi un nou esec ;) asa ca: - soia sub orice forma e pt proteina si drept urmare nu tre' sa fie si buna la gust ... adica de subzistenta, dar numai in combinatie cu diverse chestii mai aromate, cel putin pana cand te obisnuiesti cu ea (eu unul nici acum n-am reusit s-o consum ca atare) - baza trebuie sa ramana mancarea gatita ... si aici tre' sa insist, vegetarian nu inseamna neaparat mancare de spital sau pt milogi ... inseamna creme de legume, dar aromate; musaca de cartofi cu tofu si ciuperci, orez sarbesc cu de toate, mai putin carne; daca gasesti pe cineva sa gateasca cu putina imaginatie poti accede la mancare cel putin la fel de gustoasa ca si 'oamenii normali' ;) - am dat cremvusti de soia unei vulpi pe munte si i-a halit pe nerasuflate, deci cainii aia au o problema de vanitate ... iar pisicile sunt chiar intruchiparea ei :D

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare