Sunt o mireasa disperata. Please, help!

Apoi realizezi brusc ca pregatirile nu sunt gata, timpul trece si stresul creste. Simti cum iti explodeaza capul de nervi dupa ce manichiurista a avut probleme oftamologice si ti-a taiat din unghii pana la carne, hair-stylistul a luat mai mult din breton si colac peste pupaza, rochia pe care ai cumparat-o in urma cu o luna cand iti venea perfect, este acum mica.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asta in conditiile in care peste 4 saptamani va trebui sa spui DA la altar. DA, daca vei incapea in rochia de mireasa si nu se vor schimba planurile intre timp, iar invitatii vor fi martori la o nunta haute-couture de costume de clovni.

Chiar daca toate aceste neplaceri, puse una peste alta, par sa amane fericitul eveniment, stii bine ca un bun program de sport corelat cu o dieta echilibrata ti-ar putea aduce zambetul pe buze. Iata cateva sfaturi, ca sa nu devii o bridezilla.

 

Dieta pentru urmatoarele 3-4 saptamani critice

 

In ciuda faptului ca timpul este prea scurt pentru a obtine rezultatele dorite, nu renunta la dieta si in orice caz nu-ti gasi confortul psihic in mormane de junk-food. Incepe cu o lectie usoara: hidratarea.

 

Ai celulita ? Daca ti-ai ales o rochie de mireasa lunga, cu trena, ai scapat de teama ca a ta celulita va deveni subiect de discutie pentru musafirii invitati la marele eveniment. Ai putea sa scapi de celulita daca vei bea suficienta apa. Ce, ti se pare imposibil?

 

Poate ar trebui sa stii ca apa reduce din depozitele de grasimi, elimina toxinele, imbunatateste textura pielii (afectata de celulita), regleaza digestia, ajuta la o buna absorbtie a nutrientilor si te scapa de supliciul de a-ti da cu tone de crema anticearcan. Si toate acestea daca vei da pe gat, zi de zi, cate 10 cesti cu apa.

 

Pentru a imbraca rochia de mireasa, va trebui sa dai jos colaceii. Ei bine, pentru asta va trebui sa reduci considerabil de mult portiile. Incepe prin a servi portii mici si dese. In loc de trei mese, marimea huge, serveste 5-6 mese, mici, dar dese. Cand foamea te razbeste este momentul in care vei realiza greselile pe care le faceai pana acum.

 

Ca nu mancai sanatos si nicidecum putin. Acum metabolismul tau iti va multumi. Ajutat sa creasca, cu acele 5-6 mese pe zi, va arde mai usor grasimile nedorite si astfel vei demara, incredibil de usor, proiectul numit “Eradicarea sunculitelor”. Din momentul trezirii serveste la fiecare 3-4 ore masa.

 

Dar ce ? Proteine slabe (peste, pui, vita), carbohidrati (fainoase, fructe etc) si legume (care pot fi inlocuite cu fructele, insa alimentele trebuie sa fie proaspete, sanatoase). Portia de carbohidrati, carne si legume nu ar trebui sa fie mai mare decat palma ta. Stabileste-ti ca obiectiv imbracarea rochiei de mireasa si in niciun caz nu te cantari in fiecare zi. God, women what you’re thinking? Ca slabesti in fiecare zi. Nu ! Organismul nu-i o masina.

 

Cand acul cantarului indica mai putine kilograme, nu-i timpul pentru o petrecere, ci pentru o rasplata. Meriti o rasplata, dar nu una constand in portii imense cu friptura si cartofi prajiti. Alegeti o zi pe saptamana si rasfata-te. Serveste din mancarurile preferate, dar cate putin. Ciocolata ai in gand? Atunci serveste cateva bucatele!

 

Meniu de dieta
Iata ce-ai putea servi de-a lungul celor 3-4 saptamani de chin in care stresul te incearca.

La micul dejun: un shake proteic (cu lapte degresat).

Gustare: ½ de mar si un iaurt (mic, fara grasimi).

Pranzul: pui (fara piele) sau peste si o salata verde (mica).

Gustare: putina branza (cu putine grasimi) si 1/2 de mar.

Cina: proteine slabe (peste, pui ori vita la cuptor sau gratar) cu legume (ai grija la cartofi, porumb, caci au amidon).

Gustare: budinca (cu putine grasimi si pudra proteica).

 

Sport
Woman, daca vrei sa slabesti trebuie sa te misti, nu sa stai degeaba toata ziua! Asa ca 10-15 minute de plimbare, zi de zi, sunt suficiente pentru inceput.

Tags:
alimente bogate in calciu
alimente care contin fier
retete pentru slabit
slabire rapida
dieta de slabit
creme anticelulitice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare