Supa cu cereale - reteta de post deosebita

Retete de post 19.11.2017
Ne-am cam saturat de clasicele mancaruri de post, care mai mult ne starnesc senzatia de foame decat sa ne-o potoleasca. Nu mai zic ca majoritatea retetelor sunt destul de banale si lipsite de imaginatie incat descurajeaza pe oricine de la inceputul postului. Se pot face mancaruri senzationale si pentru post mai nou, un exemplu fiind supa cu cereale. Cine s-ar fi gandit la o asemenea mancare? Reteta o veti descoperi mai jos!
 
Baza acestei supe sunt cerealele si difera de supele clasice, dar va asigur ca o sa va placa. Sunt gustoase, satioase si ajuta la pierderea rapida a kilogramelor in plus, intrucat sunt bogate in antioxidanti, minerale si vitamine. Aveti de ales dintre urmatoarele tipuri de cereale:
  • Linte
  • Fasole mung
  • Fasole azuki
  • Arpacas
  • Naut
  • Spelta ( Spelta Triticum)
 
*Acestea pot fi gasit in orice magazin BIO sau plafar si au preturi destul de accesibile.
 
 
Pentru supa cu cereale aveti nevoie si de alte ingrediente precum:
 
  • 500 de grame de cereale la alegere sau puteti combina 2-3 tipuri de cereale
  • 1 praz mediu
  • 1 tulpina de telina
  • 2-3 litri de apa
  • 1-2 rosii deshidratate – le gasiti tot la plafar, daca nu aveti pregatite prin casa
  • 3 rosii mari proaspete sau sos de tomate homemade ( cel natural va da un gust deosebit fata de cel cumparat si plin de chimicale)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 frunza de salvie
  • Sare si piper negru dupa gust
  • Puteti folosi chiar si piper cayenne – daca sunteti la o cura intensa de slabire

 

Citeste si De ce sunt sanatoase cerealele

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cum se prepara supa cu cereale?

 

 

1.Trebuie sa va stabiliti cu o zi inainte ce tipuri de cereale vreti sa folositi la supa, intrucat cele ca fasolea mung si asuki au nevoie sa stea la inmuiat 12 ore inainte de gatire in apa rece; exista chiar si linte care necesita inmuiere
 
2.Se pun in tigaie la calit prazul si telina, taiate felii si 3-4 linguri de ulei de masline
 
3.Peste legumele calite se pune 1 pahar de vin alb pentru aroma si asteptam pana se evapora alcoolul. Mai adaugam un rest de cereale pe care nu le-am pus la inmuiat, adaugam apa si lasam la foc mic 30 de minute, dar punem capac. Dupa ce trece timpul adaugam si rosiile taiate cuburi si mai lasam la fiert inca 15 minute si adaugam condimentele si rosiile deshidratate.
 
4.Asteptam ca legumele sa se intrepatrunda bine si servim cu sare si piper.
 
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa: en.biomanantial.com; livestrong.com;

 

Tags:
supa
cereale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare