Supa de caise

Exista supa de visine! Exista si supa de caise. Si trebuie sa o incerci pentru ca este cu totul si cu totul speciala. Este o supa de vara, lejera si sanatoasa, pe care o poti manca rece si care te va insenina si binedispune.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Caisele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe, iar vara sunt absolut ideale pentru bogatia de vitamine (mai ales vitamina A) si minerale (calciu si potasiu) pe care le contin. Supa de caise pastreaza toate aceste beneficii.

Ca sa faci sase-opt portii de supa de caise ai nevoie de doi morcovi potriviti, 15 caise mari si coapte, doua linguri cu miere, o lingurita de scortisoara si piper proaspat macinat, un varf de cutit de sare, doua linguri de ulei, un pahar de vin alb.

Incepe prin a curata morcovii. Da-i prin razatoare si caleste-i in ulei incins. Pune putina sare. Cand s-au inmuiat adauga mierea de albine, scortisoara si dupa ce totul ajunge iar sa fiarba, stinge cu vinul alb. Lasa alcoolul sa se evapore si adauga caisele taiate in bucatele (sau felii). Pune doua-trei cani de apa si fierbe totul impreuna pentru 10 minute.

Foloseste un blender vertical si transforma totul in crema. Adauga menta proaspat tocata si, daca supa este prea groasa pentru gustul tau, poti pune putin lapte. Serveste supa de caise rece, simpla. Este perfecta! 

Tags:
supa de caise
caise
calorii
supa de visine
morcovi
dieta de vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare