Supa de fasole neagra
Continuam seria de retete de post cu supa de fasole neagra, o reteta inedita doar prin faptul ca nu se prea face la noi, fasolea neagra nefiind o leguma care sa se cultive prin partile noastre. In schimb, ca multe alte lucruri bune, se gaseste in supermarket, conservata sau uscata. Pentru reteta de azi de supa de fasole neagra alegem calea usoara, conserva.
Ingrediente pentru supa de fasole neagra:
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 catel de usturoi taiat marunt
- 2 morcovi taiati marunt
- 2 linguri pudra de chilli
- 1 lingurita cumin
- 4 cani de supa de legume
- 2 conserve fasole neagra, spalata
- 1 conserva porumb
- ¼ lingura piper negru
- 1 conserva rosii maruntite
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
.jpg)
Mod de preparare supa de fasole neagra:
Intr-o tigaie de teflon puneti la calit ceapa, usturoiul, morcovii, amestecand ocazional pana cand ceapa a devenit translucida, apoi adaugati pudra de chilli si cumin. Amestecati timp de 1 minut. Adaugati supa, 1 conserva de fasole, porumbul si piperul si lasati la fiert.
Intre timp, intr-un blender faceti un piure din conserva de rosii si restul de fasole, apoi adaugati piure-ul in oala. Lasati sa fiarba la foc mediu inca 10-15 .
Ies 8 portii, iar o portie de supa de fasole neagra are:
Calorii per portie: 166; Grasimi: 3.4 g; Colesterol: 0 mg; Sodiu: 651 mg; Carbohidrati: 27,1 g; Fibre:7.9 g; Proteine: 7,6 g.
Pofta buna!
1 Comentarii
draga dietetik, e prima data cand ajung pe site la tine, in cautarea unei retete bune cu fasole neagra. reteta ma incanta. dar nu ma incanta ca reteta e data cu "2 conserve de..." si "1 conserva de..."... nu tin sa fiu puritan, ci doar sa va anunt ca nimeni nu ghiceste cantitatile dintr-o conserva, mai ales dintre cei ca mine, care nu folosesc aproape nimic conservat. dar apreciez logica. numai bine. Bogdan