Supa de galuste cu rosii
Daca va place supa cu galusti mai colorata, nu ezitati si adaugati-i rosii, este delicioasa.
Ingrediente:
- 3 cepe mari curatate de coaja;
- 2 morcovi tocati cat de mare va place;
- 3-4 rosii coapte bine, fara pielita, tocate marunt;
- 1 dovlecel taiat cuburi;
- un sfert de radacina de telina;
- 2 cartofi taiati cuburi;
- un pastarnac;
- ulei de masline;
- 1 ou;
- gris;
- patrunjel;
- sare dupa gust;
Mod de preparare:
1. Puneti o oala plina cu apa la fiert. Adaugati cepele intregi, morcovul, telina si pastarnacul.
2. Dupa 5-7 minute de fiert, adaugati cartofii si rosiile.
3. Dupa alte 5-7 minute de fiert, adaugati si dovlecelul tocat cuburi, plus sare dupa gust.
4. Dupa ce se fierb toate ingredientele, scoateti ceapa, pastarnacul si telina si aruncati-le.
5. Faceti intr-un bol galustele. Bateti bine oul, dupa care adaugati putin ulei de masline si putina sare. Adaugati treptat grisul pana se face o pasta de consistenta smantanii. Uleiul de masline ajuta galustele sa nu se intareasca si sa fie pufoase.
6. Puneti galustile in oala cu o lingurita si stingeti focul.
7. Ornati cu patrunjel.
Pofta buna!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!