Supa de mazare si sunca

Timpul necesar pregatirii este de 35 de minute. Este o reteta bogata in acid folic.

 Ingrediente:
-1 ceasca cu mazare verde,
-1 ceapa tocata,
-2 morcovi taiati fin,
-4 betigase (tulpini) de telina, taiate fin,
-6 cesti cu bucati de pui,
-150 de grame de sunca slaba, taiata fin,
-2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat,
-ulei de masline sau de rapita,
-sare si piper pentru gust.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Ingredientele sunt pentru sase portii.

 

 Mod de preparare

1. Pune mazarea intr-un bol mare si acopera cu multa apa. Mazarea trebuie sa stea in apa pentru cel putin sase ore, dupa care se va scurge apa.
2. Pune intr-o tigaie ulei, adauga ceapa, morcovii, telina si lasa tigaia la foc mediu pentru 3 minute sau pana cand legumele devin moi.
3. Pune mazarea si restul legumelor intr-un vas la fiert. Redu temperatura, amesteca si acopera vasul partial. Lasa vasul pe foc timp de 30 de minute sau pana cand mazarea devine moale.
4. Adauga sunca, patrunjelul si lasa vasul pe foc. Presara mirodenii (sare si piper) pentru gust.

 

Pofta buna!

Tags:
mazare verde
morcovi
telina
sunca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare