Supa de morcovi cu ghimbir si cartofi dulci

Supa de morcovi cu ghimbir si cartofi dulci este foarte hranitoare, usor de preparat si extrem de gustoasa.

Ingrediente:

- o lingura de unt;
- 2 cartofi dulci;
- 8 morcovi;
- 1 ceapa;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- o lingurita de ghimbir proaspat pisat;
- o ceasca de lapte de cocos (optional);
- coriandru sau ce alt condiment iti place;
- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Curata cartofii, ceapa si morcovii, toaca-le bucati si pune-le sa se rumeneasca pentru 1-2 minute in untul topit. Adauga ghimbirul si usturoiul si mai lasa-le 1 minut. Adauga apa ca pentru supa si lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute.

2. Se adauga sarea si piperul dupa gust.

3.
Legumele se scot si se mixeaza cu un blender, dupa care se pun inapoi in supa initiala. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

4. La final, se pun coriandrul si laptele de cocos.



Pofta buna!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
supa de morcovi si cartofi dulci
retete morcovi
retete cu ghimbir
retete cu cartofi dulci
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare