Supa de primavara

Primavara trebuie sa se simta si la tine in bucatarie, nu doar afara. Incercam o supa de primavara? O supa verde, aromata care aduce primavara in casa?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci supa de primavara ai nevoie de doua linguri de ulei, o nuca de unt, vreo patru legaturi de ceapa verde, doi catei de usturoi, un cartof mare, o radacina de telina potrivita, doi morcovi, 500 de grame de boabe de mazare (proaspata daca ai, sau congelata), si verdeata: patrunjel si menta. Menta neaparat, pentru ca este „sarea si piperul” acestei supe.

Pune morcovul, cartoful si telina, tocate in bucati mari, in doi litri de apa care clocoteste. Acopera si lasa sa fiarba. Cand morcovul este aproape fiert (fierbe in circa 20 de minute), pune mazarea si continua sa fierbi alte 5-10 minute. 

Toaca ceapa verde si usturoiul. Caleste totul in ulei, dupa ce ai adaugat si nuca de unt. Pune sare si piper si amesteca. Ceapa nu trebuie sa se arda ci doar sa se inmoaie putin.  Pune verdeturile tocate marunt. Continua sa calesti inca vreo doua minute. Cand legumele sunt bine fierte rastoarna ceapa calita cu tot cu sos. Acopera si fierbe totul alte cateva minute, dupa ce incepe sa clocoteasca. Cu un blender vertical, transforma totul in crema.

Adauga, daca vrei lapte sau apa daca vrei sa subtiezi supa. Poti rade putin parmezan deasupra. Supa merge foarte bine dreasa cu iaurt. Decoreaza supa cu ceapa verde si savureaza.

Daca primavara are gust, atunci are gust de supa de primavara!

Untul, laptele si parmezanul se pot inlocui cu ulei, supa de zarzavat si tofu, pentru varianta de post, care ramane la fel de buna la gust, dar pierde vreo 50 de calorii.  

Incearca si borsul de primavara!

Din ingrediente rezulta 6-8 portii. O portie are 200 de calorii, 15 grame de proteine, 20 grame de carbohidrati, 9 grame de grasimi.

foto: goodfood

Tags:
Supa de primavara
ceapa verde
supa
retete rapide
dieta cu supa
primavara
dieta de primavara
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare