Stiai ca daca adaugi in supa de rosii chimen si usturoi, gustul e cu mult mai bun? Daca esti in cautare de retete noi de supa, cu un gust inedit, incearca reteta de mai jos.
Cum se prepara supa de rosii cu usturoi si chimen?
Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de rosii;
- 1 lingurita seminte de chimen;
- 4 catei de usturoi;
- 1-2 linguri ulei;
- o jumatate de ardei gras;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 2 linguri linte rosie;
- sare si piper dupa gust;
- patrunjel pentru ornat.
Mod de preparare:
Mai intai, paseaza rosiile impreuna cu ardeiul si morcovii in blender, toaca usturoiul marunt, iar cepele curata-le de coaja si lasa-le intregi.
Pune o oala pe foc cu uleiul, adauga usturoiul si semintele de chimen, pana cand acestea incep sa sfaraie. Ai grija sa nu le lasi mai mult de 1 minut, deoarece se strica tot gustul supei. Adauga rosiile si ardeiul, pune apa, apoi pune si lintea si cepele intregi. Lasa supa sa fiarba pana cand lintea se inmoaie si e gata buna de mancat.
La sfarsit, cand cepele s-au inmuiat, scoate-le din oala si arunca-le. Adauga sare si piper cat iti place, apoi orneaza cu patrunjel.
Serveste supa cu orez sau cu o ceasca de crutoane.
Pofta buna!
Citeste si Gazpacho - supa rece de rosii.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves