Supa de rosii (de vara)

Rosiile sunt vedetele verii, iar vara nu este vara, fara o supa de rosii. O supa de rosii este mereu o placere. O supa de rosii aromata, imbogatita cu cimbru, busuioc si oregano nu poate fi decat un rasfat. Am ales o reteta de supa de rosii crema, densa, bogata si vesela. Este ideala la cina, este excelenta rece si este o masa completa si suficienta alaturi de o felie de paine cu usturoi.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa pregatesti supa de rosii ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, o nuca de unt, o ceapa potrivita, doi-trei catei de usturoi, cate o lingurita de oragano, cimbru si busuioc uscat, doua linguri de pasta de tomate (de foarte buna calitate), un morcov, sase rosii coapte, o lingura-doua de smantana degresata, o lingurita de zahar, sare, piper si cateva frunze de busuioc proaspat.

 

Toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata si rade morcovul. Toaca rosiile in bucatele. Pune uleiul la incins. Adauga nuca de unt si caleste in acest amestec ceapa si usturoiul. Pune toate ierburile uscate, sarea, lingurita de zahar si piper. Adauga morcovul ras si dupa ce totul sta pe foc inca cinci minute, adauga pasta de tomate. Rastoarna legumele calite intr-o oala in care deja clocoteste un litru de apa. Cand supa reincepe sa fiarba adauga rosiile. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute.

Foloseste un blender vertical si transforma totul in crema. Dupa ce s-a racorit putin adauga smantana si amesteca. Daca supa este prea groasa pentru gustul tau adauga cateva linguri cu lapte indoit cu apa. Serveste supa cu un mot de iaurt si busuioc proaspat. Un castron are circa 80-100 de calorii.

Supa de rosii este atat de buna incat iti recomandam, de la bun inceput sa folosesti cantitati duble. Un catron de supa de rosii nu este suficient. 
 

Tags:
supa de rosii
rosii
cimbru
busuioc
oregano
morcov
retete rapide
calorii
dieta cu putine calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • george
    1. george 03.10.2011 21:24

    Nu am inteles ce este nuca de unt. Un search google nu m-a ajutat.

  • anonim
    2. anonim 05.05.2012 12:35

    nuca de unt este o nuca cam de dimensiunea unei nuci ;))) este o expresie 'nuca de unt'

  • NOBODYY
    3. NOBODYY 05.05.2012 12:37

    DEFPT ESTE O BUCATIE DE UNT DE MARIMEA UNEI NUCI

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 06.05.2012 17:35

    da! nuca de unt este o bucatia de unt de marimea unei nuci! nici prin cap nu mi-a trecut ca se poate crede altceva. scuze!!!!!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare