Supa de rosii

Ingrediente:

1 ½ lingurita ulei de masline
1.3kg rosii, fara seminte si taiate in jumatate
2 cepe rosii, taiate
1 catel de usturoi, taiat marunt
3 cani supa de pui, degresata (doar zeama din supa)
3 linguri busuioc proaspat, taiat
Sare si piper negru proaspat macinat, in functie de preferinta pentru gust

Mod de preparare:

1. Incalziti cuptorul.
2. Ungeti o tava cu putin ulei si puneti rosiile in tava, cu partea taiata in jos.
3. Bagati tava la cuptor si lasati-o aproximativ 10-12 minute sau pana cand coaja se innegreste.
4. Lasati rosiile sa se raceasca apoi dati cojile jos.
5. Intr-o cratita medie, incalziti uleiul la foc mediu.
6. Adaugati ceapa si lasati 5 minute.
7. Adaugati usturoiul si mai lasati pe foc inca 2 minute sau pana cand se inmoaie ceapa.
8. Intr-un robot de bucatarie sau blender, adaugati rosiile si ceapa si procesati pana cand compozitia devine cremoasa.
9. Turnati compozitia din robotul de bucatarie in cratita si adaugati supa de pui.
10. Lasati compozitia sa fiarba apoi mai lasati inca 5 minute.
11. Adaugati busuiocul si condimentati cu sare si piper.

Informatii nutritionale:
Aceasta reteta este pentru 6 portii. O portie contine: 80 calorii, 2g grasime, 0g grasime saturata, 3.5g proteine, 3g fibre, 165 mg sodiu si 14 g carbohidrati.

Pofta buna!
Tags:
rosii
usturoi
supa de pui
busuioc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare