Te-ai gandit vreodata ce gust are o supa de sfecla rosie cu mere? Combinatia, desi pare nefireasca, este una chiar delicioasa.
Cum prepari supa de sfecla rosie cu mere?
Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de radacini crude de sfecla rosie;
- 2 linguri ulei masline;
- o lingurita seminte de chimen;
- o ceapa;
- o jumatate de lingurita de unt;
- un mar, curatat de coaja si taiat cubulete;
- 500 ml supa de legume;
- 2 linguri iaurt grecesc;
- putin cimbru;
- patrunjel pentru ornat (optional).
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul.
2. Pune intr-un vas uleiul de masline, sfecla rosie curatata si taiata cuburi, niste cimbru, semintele de chimen si putin piper. Lasa sfecla la cuptor vreo 30 de minute.
3. Intre timp, incalzeste untul intr-o vas, adauga ceapa tocata mic, iar dupa 1-2 minute cubuletele de mar. Rumeneste-le si pe ele putin.
4. Adauga supa de legume si sfecla coapta, lasa-le sa se fiarba vreo 10 minute. La sfarsit, amesteca totul cu blenderul.
5. Serveste supa cu iaurt si ornata cu patrunjel.
Pofta buna!
Citeste si 3 supe crema pentru intarirea imunitatii.
Sursa foto si reteta: recipes.sainsburys.co.uk.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves