Supa de usturoi iti fortifica imunitatea si te ajuta sa slabesti. Stii cum o prepari corect?

Supele sunt binevenite oricand, dar daca mai sunt si dietetice cu atat mai bine. Una dintre cele mai sanatoase ar fi supa crema de usturoi, considerata un antibiotic natural si un aliat pentru pierderea rapida a kilogramelor. Usturoiul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru capacitatea sa de a fortifica sistemul imunitar, asa ca il poti consuma regulat, pentru a-ti mentine silueta si pentru a te proteja de virusuri si infectii.
 
Stiu ca pare ciudat ca o simpla supa poate inlocui cu succes marea de antibiotice de pe piata farmaceutica, dar sa nu uitam ca multi dintre noi incepem sa acordam din ce in ce mai multa atentie remediilor naturiste. In cazul usturoiului nu avem de ce sa ne indoim, pentru ca si-a demonstrat beneficiile in nenumarate randuri. Putem profita de el mai ales in sezonul rece, cand virusurile si bacteriile sunt omniprezente in aerul respirabil.
 
In plus, s-au facut si diverse studii stiintifice care confirma faptul ca usturoiul poate fi chiar mai bun decat antibioticele cunoscute si asta pentru ca este natural 100%. In cazul usturoiului nu trebuie sa ne mai facem griji ca ne stricam flora din organism si nici probiotice pentru protectie nu ne trebuie. Din pacate, trebuie sa ne protejam pe toate directiile impotriva infectiilor si racelilor, mai ales ca microbii sunt peste tot si capata rezistenta la tratamente in timp.
 

De ce supa de usturoi este atat de buna pentru sanatate si silueta?

 

Acum sigur te intrebi de ce sa nu consumi usturoi ca atare decat sa te complici cu prepararea unei supe. Ei bine, supa este lichida si contine mai multe substante nutritive, care ar creste si mai mult efectele binefacatoare ale usturoiului. Nu o sa intru in detalii despre cat este de sanatos usturoiul, pentru ca stie toata lumea, in schimb voi vorbi despre beneficiile supei de usturoi. Acestea sunt urmatoarele:
 
 
  • Stimuleaza digestia, asa ca nu vei mai avea probleme cu balonarea, constipatia, diareea de cauza infectioasa si durerile abdominale
  • Curata si dezinfecteaza colonul de toxine si resturile alimentare
  • Accelereaza metabolismul, pentru ca hidrateaza destul de bine
  • Are rol de termogeneza, favorabil pentru arderea grasimilor
  • Este destul de satioasa si delicioasa, asa ca nu-ti va fi foame pentru cateva ore bune
  • Stimuleaza circulatia sangelui
  • Previne aparitia celor mai comune afectiuni, in special cele cardiovasculare
  • Contine vitamine, minerale si antioxidanti puternici, dar si antibiotic natural
 
Cred ca beneficiile sunt destul de importante incat sa te convinga ca se merita sa consumi regulat supa de usturoi. De asemenea, stiu ca nu este o supa des intalnita la noi, dar cu siguranta isi va castiga locul in alimentatie.
 
 
 

Cum se prepara supa de usturoi?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Putine persoane isi pot imagina cum poti face un vas de supa cand usturoiul este atat de minuscul. Iata ca sunt anumite tehnici de preparare, care ne permit sa facem supa din orice ingredient dorim in afara de carne. Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 30 de catei de ustuoi decojiti ( daca vrei supa mai concentrata poti pune si 60 de catei)
  • 2 cepe galbene sau rosii, tocate 
  • 6 cani de supa de pui ( doar zeama si ai grija sa nu fie bucatele de carne)
  • 1 lingura de cimbru proaspat sau condiment
  • 1 lingura de busuioc
  • 2 linguri de unt vegetal
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Foi de dafin
  • 2-3 legaturi de patrunjel proaspat sau inghetat ( merge condiment)
  • 3 linguri de smantana dietetica sau iaurt grecesc fara grasimi
  • Crutoane ( le obtii din 4-5 felii de paine prajita, taiata cuburi)
  • Pentru un gust picant (ardei iute, paprika, chilli sau curry)
  • Sare si piper dupa gust
 
 
 
 
Pasii de preparare sunt urmatorii:
 
1.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius, iar intre timp ustuioul se pune intr-o tava de copt pe o folie de aluminiu cu putin ulei de masline. Se lasa la copt o ora si jumatate.
 
2.Ai nevoie de un vas sau o oala in care sa pui ulei de masline, ceapa tocata si untul, apoi se adauga treptat si usturoiul gatit, dar piseaza-l inainte. Urmatorul pas este sa adaugi in oala zeama de la supa de pui si ierburile aromatice. 
 
3.Dupa 15 minute se adauga cuburile de paine prajita, dar lasa la foc mai mic.
 
4.Lasa supa putin la racit, dupa care pune partile solide intr-un blender, apoi adauga inapoi in vas totul si mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
 
5.Adauga condimentele.
 
Supa de usturoi poate fi consumata zilnic pe anumite perioade pentru a preveni sau trata raceala sau pentru slabire.
 
 
 
Sursa: weightlossrecipediet.com; garlicpedia.com;
 

 

Tags:
supa
usturoi
imunitate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare