Supa de usturoi

Am facut aseara supa de usturoi. Nu mi-am imaginat ca ceva atat de simplu poate sa fie atat de bun si de placut la gust. O supa perfecta, oricand. Aroma de usturoi este doar aroma, fara niciun fel de incoveniente. Singurul lucru pecare il mai spun este ca merita incercata si savurata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si in Ardeal se face o supa de usturoi, dar aceasta reteta (un frantuzism culinar, ceva mai prelucrat), este – dupa parerea mea – mult mai buna, pentru ca tehnologia scoate tot ce are mai placut si mai bun usturoiul. 

Ca sa pregatesti patru portii de supa de usturoi ai nevoie de patru capatane de usturoi intregi, trei linguri cu ulei, 100 de grame de unt, doua cepe, o lingura (chiar doua) de cimbru proaspat (neaparat proaspat),  tocat foarte marunt, un litru de supa de pui , doua linguri cu smantana, patru linguri cu parmezan ras, sare, piper.

Desi facem o supa, incepem prin a incinge cuptorul. Desfa cateii de usturoi a doua din capatanile de usturoi, fara sa-i cureti de coaja. Pune usturoiul intr-un vas mic care merge la cuptor. Adauga o lingura cu ulei, sare si piper. Coace usturoiul circa 30-40 de minute la foc mic. Cand sunt gata lasa-i sa se raceasca. Miezul iese foarte usor. Lasa usturoiul copt deoparte.

Pune restul de ulei intr-o tigaie, adauga untul si ceapa taiata pestisori. Pune cimbrul. Caleste totul cateva minute. Adauga usturoiul copt si restul de usturoi crud (din celelalte doua capatane de usturoi), curatat si tocat mare. Lasa totul impreuna pentru cateva minute. Stinge cu supa de pui si lasa totul sa fiarba pentru 20 de minute, la foc moale.

Cu un blender trasforma supa in crema. Adauga smantana si potriveste supa de sare si piper. Serveste supa de usturoi dupa de ai presarat deasupra, in castron, o lingura cu parmezan ras. Este o nebunie. Supa de usturoi cu parmezan se potriveste perfect cu paine prajita alaturi. O portie are 150 de calorii.  

Tags:
supa de usturoi
usturoi
cimbru
retete vegetariene
smantana
parmezan
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ionelia
    1. ionelia 22.11.2011 16:07

    tocmai ce am luat de pe foc supa de usturoi,foooooooooooarte gustoasa mi-a iesit.eu am pus`putin condiment cu aroma de pui ptr ca nu am avut supa.multumesc ptr reteta

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare