Supa din 3 ingrediente cu care poti slabi garantat

O supa calda este buna la orice si anume detoxifiere, tratarea racelii, sa te incalzesti cand este frig afara si evident, este printre cele mai recomandate mancaruri cand vrei sa slabesti si nu stii ce dieta sa tii. Slabirea poate avea loc destul de usor daca consumi supe 1-2 saptamani. Desigur, nu avem voie sa consumam orice fel de supa, ci una light din putine ingrediente si toate cu un numar redus de calorii. O supa sanatoasa trebuie sa fie bogata in vitamine, minerale, fibre, proteine si antioxidanti. Mai pe scurt, supa trebuie sa aduca organismului toti nutrientii necesari pentru a functiona corespunzator.
 
Multi nu inteleg ce efecte miraculoase pot avea supele in afara de tratarea racelii, dar iata ca prin continutul de nutrienti si prin faptul ca sunt in stare lichida, nutrientii ar fi mult mai usor absorbiti de catre organism, digestia ar fi imbunatatita, iar asta inseamna ca metabolismul va primi un restart. Caloriile nu se vor mai depune atat de usor nici macar dupa incheierea dietei cu supe. Evident, este esential sa nu ne abatem de la clasicele reguli ale dietelor. Nu se recomanda totusi consumul de dulciuri, alcool, bauturi carbogazoase, carbohidrati rai, produse de patiserie, grasimile si prajelile. 
 
In afara de celebrele smoothie-uri, supele reprezinta una dintre cele mai bune solutii pentru un detox ca la carte. Trebuie sa-ti spun ca o simpla curatare a organismului poate dura 3 zile, dar daca vrei sa scapi de un numar considerabil de kilograme trebuie sa consumi des supe o perioada mai mare de timp, respectiv 1-2 saptamani. Desi pare o cura banala, nu este chiar asa. Pe internet exista o varietate de retete vegane de supe din care te poti inspira, iar in fiecare zi vei putea consuma cate o supa diferita. Intre timp mai poti consuma smoothieuri naturale si salate din legume, fructe si verdeturi. 
 
 
 
Daca am vazut cat este de important consumul regulat de supe, astazi va voi prezenta un tip de supa care este foarte eficient si destul de popular in dietele sanatoase de slabire. Nu te voi mai tine in suspans si iti voi spune ca este vorba despre o supa detoxifianta din doar 3 ingrediente. Nu crezi ca este posibil? Asteapta sa vezi lista ingredientelor in randurile urmatoare. In principiu, sunt doar 3 ingrediente, dar depinde si de gusturile unei personae, daca vrea sa mai adauge 1-2 ingrediente in plus pentru un gust personalizat. Supa detox seamana la culoare cu minunatele si revigorantele smoothieuri verzi detox. Are acea culoare placuta de verde crud, care ar bucura ochii oricui. Ingredientele necesare pentru supa detox sau supa verde sunt urmatoarele:
 
  • 2 buchetele de broccoli
  • 1 cana de spanac ( poate fi si congelat daca nu ai proaspat)
  • 2 morcovi taiati fin in lung
  • Apa
 
Aceste ingrediente se fierb normal in apa ca la orice alta supa. In cazul in care iti doresti ca supa sa fie crema, poti pune ingredientele la blender dupa ce fierb putin in oala si sa obtii din ele o pasta groasa si omogena, apoi sa le adaugi iar in oala pentru a se intrepatrunde aromele.
 
Daca te numeri printre persoanele mai pretentioase care prefera supele mai aromate si deosebite, te poti juca cu imaginatia. Mai poti adauga si alte ingrediente precum:
 
  • Ulei de cocos (2 linguri) sau chiar lapte de cocos
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 radacina de telina taiata bucatele
  • 1 cana de bulion
  • Ierburi aromatice dupa preferinte (marar, cimbru, patrunjel, menta, busuioc, etc)
  • Jumatate de lingurita de sare kocher ( si tarhonul poate inlocui gustul sarii cu succes, in cazul in care ai probleme cu retentia de apa si celulita)
  • Zeama de la o jumatate de lamaie – pentru un gust acrisor ca sa inlocuiesti borsul care se foloseste de regula la supe 
 
O supa detox se prepara in 10-15 minute. ATENTIE! Nu mai mult pentru a nu se pierde nutrientii necesari din ingrediente. Timpul este suficient cat sa se intrepatrunda aromele.
 
 

Ce beneficii castigi?

 

Supa trebuie consumata in ce cantitate doresti de 2-3 ori pe zi sau mai mult. O poti lua chiar si cu tine in caserole inchise bine ermetic si astfel vei evita sa mananci nesanatos la locul de munca. Te vei bucura de beneficii precum:
 
1.Aport ridicat de energie
 
2.Eliminarea toxinelor
 
3.Reglarea glicemiei
 
4.Normalizarea colesterolului 
 
5.Slabire garantata in functie de organism
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
supa
ingrediente
poti slabi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Diana
    1. Diana 01.03.2018 09:46

    Un articol misto, dar in final, daca vrei sa scapi de grasime totul se reduce la a crea un deficit caloric (adica pe parcursul unei zile, sa mananci mai putine calorii decat arzi). Iar pentru asta nu exista o cifra general valabila ... totul depinde in primul rand de stilul de viata si caracteristicile individuale. Este destul de simplu in final ... eu am slabit cu dieta Alpha Bodies Romania peste 10 kg in 3 luni si mai important, mi-am mentinut greutatea dupa slabire. Daca ajuta pe cineva, puteti vedea despre ce este vorba aici - https://www.alphabodies.ro/produs/sabloane-nutritionale/

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare