Supa frantuzeasca de linte

S-a zgribulit putin vremea, asa ca ne intoarcem in bucatarie cu gandul sa preparam ceva cald si sanatos pentru intreaga familie. Pentru inceput de toamna incercam o reteta cu iz frantuzesc. 
 
Ingrediente 
2 cani de ceapa tocata 
1 cana de telina tocata 
1 cana de morcovi tocati 
4 cani de supa de legume 
1 cana si un sfert de linte
1 conserva de rosii in bulion 
3 linguri de ulei de masline 
2 catei de usturoi, tocati 
 
Incinge uleiul si caleste ceapa, telina, morcovii si usturoiul pana cand legumele incep sa fiarba (aproximativ 15 minute). Adauga 4 cani de supa de legume, lintea si rosiile cu tot cu suc. Fierbe la foc mic pentru 35 de minute. 
 
Transfera 2 cani din continutul din supa (mai multe legume decat lichid) si amesteca bine in blender. Toarna inapoi pasta obtinuta, asezoneaza cu sare, piper si cu otet balsamic, daca vrei. 
 

 

Tags:
supa
linte
telina
usturoi
toamna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Razvan
    1. Razvan 15.05.2016 14:20

    De unde cucu meu iau 4 cani de supa de legume???

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare