S-a zgribulit putin vremea, asa ca ne intoarcem in bucatarie cu gandul sa preparam ceva cald si sanatos pentru intreaga familie. Pentru inceput de toamna incercam o reteta cu iz frantuzesc.
Ingrediente
2 cani de ceapa tocata
1 cana de telina tocata
1 cana de morcovi tocati
4 cani de supa de legume
1 cana si un sfert de linte
1 conserva de rosii in bulion
3 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati
Incinge uleiul si caleste ceapa, telina, morcovii si usturoiul pana cand legumele incep sa fiarba (aproximativ 15 minute). Adauga 4 cani de supa de legume, lintea si rosiile cu tot cu suc. Fierbe la foc mic pentru 35 de minute.
Transfera 2 cani din continutul din supa (mai multe legume decat lichid) si amesteca bine in blender. Toarna inapoi pasta obtinuta, asezoneaza cu sare, piper si cu otet balsamic, daca vrei.
1 Comentarii
De unde cucu meu iau 4 cani de supa de legume???