Supa picanta de morcovi
Incepe perioada de soare intens, in care chiar avem nevoie de vitaminele care ne protejeaza pielea, inclusiv de beta-caroten. Pentru ca se gaseste din belsug in morcovi, iar acestia au si alte beneficii pentru sanatate, va propunem azi o supa picanta de morcovi, pe care o puteti consuma calda sau rece, in functie de cum e afara si ce chef aveti.
Ingrediente supa picanta de morcovi
- 450 gr de morcovi - un cartof mare - o ceapa mica - o legatura de coriandru proaspat - o legatura de tarhon proaspat - o lingura cu ulei de floarea soarelui - 1,5 l apa - sare si piper
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mod de preparare supa picanta de morcovi
La inceput puneti apa intr-o cratita si puneti la foc mic; in timp ce apa se pregateste de fierbere, spalati cartofii, morcovii, taiat-i in bucati si cand apa a dat in clocot, dati focul mai incet si puneti la fiert pana se inmoaie. Separat curatati si taiati ceapa; puneti intr-o tigaie uleiul si rumeniti putin ceapa; cand ceapa prinde o culoare aurie adaugati-o in oala cu supa si lasati sa fiarba.
Tocati coriandrul si tarhonul foarte fin; cand legumele au fiert in totalitate, adaugati compozitia intr-un blender si pregatiti o crema. La sfarsit adaugati coriandrul maruntit, sarea si piperul.