Supa pentru raceala
Prin preajma noastra toata lumea e racita. Nici nu e de mirare, dar noi suntem pregatiti cu o reteta de la bunica mea, care ma vindeca in copilarie de guturai - supa de raceala. Este de fapt o supa de pui combinata cu supa de legume, se mananca, bineinteles, calda, acasa, pana cand te faci bine.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ingrediente supa pentru raceala:
- 500 gr de carne de pui fara os, curatata de pielita
- 100 gr de porumb
- 1 cartof mare
- 1 ceapa de marime medie
- 100 gr de telina
- 3 linguri de mustar
- un sfert de lingura de piper
- putin condiment de usturoi
- 1,5 litri supa de legume (zeama de la o supa de legume fiarta separat)
- 400 gr supa de pui (zeama de la puiul fiert)
Mod de preparare supa pentru raceala:
Se taie puiul in bucatele mici; intr-o oala se pune puiul taiat, porumbul, ceapa, cartoful, telina, mustarul, piperul si praful de usturoi; apoi se adauga supa de legume si de pui se amesteca , se acopera, se pune pe foc si lasati sa fiarba bine la foc mare.
Informatii nutritionale pentru supa pentru raceala: Aceasta supa contine 187 de calorii, 21 gr de carbohidrati, 20 gr de proteine, grasimi 3 gr, fibre 3 gr, colesterol 60 mg.
Pofta buna!
5 Comentarii
Am pe cineva in varsta de 42 ani bolnav de diabet. Urmeaza un tratament cu insulina Lantus seara la ora 22 si amaryl dimineata. Va rog, daca puteti sa imi recomandati un model de dieta pt o sapatamana, cam ce as putea sa gatesc si ce cantitati de mancare sa consume la fiecare masa din timpul zilei pt a putea sa reglam glicemiile pt ca sunt in contiunare foaret mari si ma gandesc ca doar un regim alimentar mai strict in care sa cunoastem numarul hidratilor, al proteinelor si caloriilor ar putea macar ameliora problema. Deci, daca binevoiti, pt ca sunteti specialist in nutritite, va rog sa imi spuneti cam ce trebuie facut in situatia asta, incepand de la alimentatia de zi cu zi. Persoana respectiva are cam 100 kg, 180h, 42 ani. Va rog mult si astept un raspuns.
nu sunt nutritionista dar pot sa va spun ca sunt diabetica insulinodependenta am avut glicemii aproape 500 am ajuns la 117 am luat un tratament cu usturoi
insulina lantus ingrasa.nu o mai folositi!eu fac la ora 20 levemir pt noapte si apidra.cind e mare glicemia iau si pastila siofor de 1000.
vreau si eu tratamentul cu usturoi!
Buna ziua! Din fericire, dupa aproape 3 ani de lupta cu diabetul, persoana respectiva, din primul comentariu de mai sus, a ajuns sa isi regleze glicemiile. A lasat insulina dupa 6 luni, a urmat un tratament cu siofor si diaprel o perioada, dar nu ii era prea bine.. A facut multa miscare si a tinut un regim f strict, iar acum ia doar silubin de doua ori pe zi si januvia-o data pe zi. Glicemiile nu mai depasesc 120, iar hemoglobina glicozilata e 5,9. C