Supa verii te ajuta sa slabesti si sa-ti intaresti imunitatea - stii cum sa o prepari?

Nu poate trece vara fara sa te bucuri de beneficiile celei mai populare supe. Pe langa faptul ca este nelipsita din toate restaurantele din sezonul estival si are un pret destul de accesibil trebuie sa stii ca este delicioasa si iti imbunatateste starea generala de sanatate. Sfatul nostru este sa o prepari acasa pentru ca vei putea folosi o cantitate mai mare din ingredientele preferate, iar senzatia de satietate se va mentine mai mult timp. Nu te vom mai tine in suspans si iti vom spune ca este vorba de supa a la grec.
 
Supa a la grec are mai multe variante. Poate fi doar pe baza de legume sau poate contine si carne si legume, dar cert este ca galbenusul de ou alaturi de smantana este nelipsit. Asta inseamna ca la o singura masa organismul va castiga antioxidanti, vitamine, minerale, fitonutrienti, fibre de calitate, proteine animale si proteine vegetale. Unde scrie ca daca suntem la cura de slabire nu putem consuma si putina carne? Atata timp cat este preparata corect si este de pasare, nu iti pui in pericol silueta.
 
De un lucru insa trebuie sa tii cont si anume sa nu folosesti prea multe oua, carnea sa fie macra, iar smantana sau iaurtul sa nu fie cu multe grasimi. 1-2 linguri de ulei de masline sunt suficiente pentru supa mai ales ca vorbim de o supa a la grec.
 
Supa a la grec aduce si alte beneficii si anume:
 
1.Trateaza carentele nutritionale din organism, un aspect important in procesul de slabire, dar si pentru sanatate.
 
2.Imbunatateste digestia si curata intestinele. Poti uita de balonare, constipatie si tii la distanta cancerul de colon sau rectal.
 
3.Ofera satietate pentru cel putin 2-3 ore, avand in vedere ca se folosesc ingrediente sanatoase si satioase. Cu cat controlezi mai bine numarul de mese si portiile de mancare cu atat mai usor este sa scapi de surplusul de kilograme.
 
4.Este o supa plina de proteine, care ne ajuta sa avem muschi bine definiti, care sa arda grasimile subcutanate. Nu stiu daca stii, dar cu cat masa musculara este mai mare cu atat mai usor prevenim acumularea caloriilor din mancaruri.
 
5.Contine oua si exista multe diete bazate pe consumul regulat de oua. Intra in categoria superalimentelor si nu cresc colesterolul asa cum se crede daca nu exageram cu ele.
 
6.Ne hidratam pe timp de vara si asta pentru ca toate ingredientele sunt nutritive.
 
7.Este o supa de detoxifiere, care ne curata intreg organismul.
 
 
 

Cum preparam supa a la grec?

 

Gradul de dificultate este destul de redus, asa ca nu vei avea probleme la preparare. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 1-2 piepturi de pui (sunt persoane care folosesc copanele sau aripi din cauza gustului oaselor, dar depinde cum doresti)
  • 2-3 morcovi tocati
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2-3 fire de pastarnac
  • 2-3 bucati de telina
  • Jumatate de cana de orez
  • 2-3 foi de dafin
  • Zeama de la 1-2 lamai sau lime – daca vrei gustul usor acrisor
  • 3 galbenusuri de ou 
  • 150-200 ml de smantana cu putine grasimi sau iaurt grecesc cu putine grasimi
  • 1 legatura de marar proaspat si tocat
  • 1 legatura de patrunjel prospat tocat
  • Sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri de ulei de masline

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
1.Carnea se spala, se pune bucati mari in oala, care se umple cu multa apa. Se lasa la fiert cu capac peste. Nu uita sa pui insa 1 lingura de sare ca sa ajuti la fierbere. Intre timp vei observa ca se va depune spuma la suprafara, dar cu rabdare o poti elimina cu o lingura. Zeama trebuie sa ramana limpede.
 
2.Legumele tocate se adauga numai cand carnea nu mai face spuma si tot acum se pun si zarzavaturile si foile de dafin. Oala trebuie sa stea la foc mic.
 
3.Dupa ce fierbe carnea se scoate, se faramiteaza si se adauga inapoi in oala. Nu te sfatuiesc sa ai oase sau aripioare prin supa pentru ca iti vor da batai de cap si nu este nici estetic.
 
4.Se adauga si orezul. Alege un tip sanatos de orez!
 
5.Pune intr-un bol galbenusurile si smantana sau iaurtul impreuna cu uleiul de masline. Amesteca bine si toarna in oala treptat si amesteca supa mereu. Ai grija ca oala sa fie trasa de pe foc cand adaugi amestecul obtinut. In caz contrar, amestecul se va taia in supa.
 
6.Se serveste cu mirodenii, marar si patrunjel verde tocat.
 
Daca vrei o supa a la grec doar din legume respecta aceiasi pasi, dar fara cei cu referire la carne.
 

 

Tags:
supa
supa verii
intaresti imunitatea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare