Supe care te refac total in timpul si dupa sarbatori

Sigur ai organismul destul de deshidratat de dupa sarbatori, dar sa stii ca cea mai simpla metoda la care poti apela pentru a te pune repede pe picioare este sa consumi supe. Romanii adora supele, asta este clar, dar daca vrei sa-ti cureti organismul si sa capeti energie, este bine sa eviti supele mult prea complicate si pline de grasimi. De exemplu, nu se recomanda la cura de curatare ciorba de carnati, ciorba cu fasole si prea mult sos de bulion, supele asiatice cu oua, ciorbele de burta si ce contin smantana, maioneza si multe oua. Nu trebuie sa intri in panica insa si asta pentru ca exista multe alte tipuri de supe consistente si aspectuoase pe care le poti testa si care se prepara mult mai repede, avand in vedere simplitatea lor.
 
Supele de legume, verdeturi, seminte si pseudo-cereale sunt cele mai recomandate cand vine vorba de regenerarea organismului si asta pentru ca furnizeaza toti nutrientii necesari de care are nevoie organismul. Simplu si de efect, fiind cuvintele de ordine! Iata ce supe de curatare iti propunem:
 
1.Supa cu legume si fulgi de ovaz
 
Nu vei gasi o supa mai light si mai frumos colorata decat aceasta. Ingrediente:
 
  • 1 cana de fulgi de ovaz sau jumatate de cana (depinde cat doresti)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cana de morcovi
  • 3 cani de bors sau zeama de la fierberea pieptului de pui
  • 1 lingura de sos de soia bio
  • 4-5 catei de usturoi faramitati
  • 4-5 frunze de menta sau busuioc
  • 1 legatura de patrunjel
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 1 legatura de ceapa verde - decorare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
 
Ingredientele se taie dupa bunul plac si se fierb normal in zeama.
 
 
 
2.Supa cremoasa de castraveti
 
Nu ai idee cat este de consistenta si detoxifianta aceasta supa chiar daca nu pare la prima vedere. Ai nevoie de:
 
  • 3 cani mari de castraveti taiati cuburi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi faramitati
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 cana jumatate de zeama de supa dupa fierberea pieptului de pui sau bors de casa
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • Jumatate de cana de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi
  • Sare dupa gust
  • 2 linguri de otet
 
 
Ingredientele se fierb in zeama dupa ce au fost taiate, iar cand sunt fierte indeajuns se adauga in blender pentru a fi faramitate si atunci se adauga si verdeturile si iaurtul grecesc. Daca vrei o textura moale adauga si jumatate de cana de apa simpla sau daca preferi o textura cremoasa lasa totul asa.
 
 
 
 
3.Supa de legume clasica
 
Iata o supa de legume, dar ceva mai simpla fata de cum te-ai obisnuit. Ingrediente:
 
  • 1-2 ardei grasi rosii
  • 1 telina
  • 1 legatura de praz
  • Jumatate de cana de varza verde
  • 4 rosii medii sau mari – proaspete
  • 1 cana de sos de bulion
  • Sare si piper dupa gust
  • Zeama de la jumatate de lamaie sau lime
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • Putin bors acru de casa - optional
 
Legumele se taie dupa bunul plac si se fierb normal in apa cu bors acru.
 
 
4.Supa de tomate
 
Unii se feresc de aceasta supa pe motiv ca ingrasa, dar ea are de fapt maxim 70 de calorii. Iata ca nu este cazul sa o eviti. Ingredientele necesare:
 
  • 1 lingura de unt bio
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi faramitati
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 4 cani de mix de legume crude (de care vrei sau inghetate pot fi)
  • 2 cani de suc de tomate
  • 1 bucata de telina
  • 2 linguri de thyme faramitat (sau alte ierburi aromatice dupa gust – rozmarin, busuioc, menta, oregano, etc.)
  • Sare si piper dupa gust
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 ardei iute, dar fara samburi
  • 1 legatura de patrunjel, buruioc, menta, ceapa verde sau marar – pentru decorare

 
Ai nevoie de o tigaie in care sa prajesti in unt ceapa, usturoiul si telina si se adauga mixul de legume si sosul de tomate. Poti adauga cat de mult sos de tomate vrei tu dupa gust. Cand totul a fiert, se adauga supa in blender ca sa se obtina o supa crema. 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
supe sarbatori
supe care te refac
supe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare