Supele sunt gustoase si foarte hranitoare, iar daca ai nevoie sa scapi de cateva kilograme in plus sunt o buna alegere si asta pentru ca nu exista ceva mai bun decat o supa care stimuleaza digestia si curata colonul de reziduri si grasimi. Plus de asta, poti combina tot felul de ingrediente sanatoase si pline de nutrienti pentru a avea gust si culoare, iar organismul va asimila mult mai usor o gama larga de substante hranitoase. Daca tii o cura bazata pe consumul de supe poti slabi si 6 kilograme fara efort. Secretul supelor pentru slabire consta in evitarea folosirii ingredientelor care ingrasa precum carnati, pastrama, afumatura, untura si altele de acest gen. Daca tot a venit toamna, te poti feri de clasica astenie cu ajutorul supelor crema propuse de noi. Se prepara rapid, se fac prepara din alimente de sezon si nu numai si sunt cat se poate de consistente.
1.Supa crema de conopida cu turmeric, ardei iute si usturoi
Ingrediente:
- 4 cani si jumatate de supa de pui;
- 1 conopida mare, taiata in cubulete;
- 1 lingura de ulei de masline;
- 2 morcovi;
- 2 cepe medii, tocate;
- 1 lingurita de chimen macinat;
- 1 lingurita de turmeric;
- o jumatate de lingurita de coriandru pudra;
- un varf de lingurita de cardamon macinat;
- cativa fulgi de ardei iute;
- 4 catei de usturoi, tocati;
- 1 cana de lapte de cocos
- sare si piper dupa gust;
- o lingurita de otet;
- patrunjel pentru ornat.
Caleste intr-un vas ceapa in putin ulei si mirodenii, adauga si usturoiul dupa cateva minute, apoi ramane sa adaugi conopida si ardeiul iute fara samburi. Poti adauga si apa la un moment dat pentru ca va ajuta la prepararea cremei. Scurge tot de zeama cand este gata si adauga tot in blender. Poti sa mai adaugi sare, piper, ierburi aromatice si apa in functie de cantitatea dorita de supa si textura potrivita.
2.Supa din seminte de cuscus si dovlecei sau zucchini
Ingrediente:
• 2 dovlecei sau zucchini
• 3 cartofi dulci sau obisnuiti
• 1 rosie mare romaneasa
• 1 bucata de telina
• 3 morcovi
• 150 grame se seminte de cuscus (integral)
• 1 ardei rosu gras mare
• 1 ardei iute fara samburi
• 1-2 cani de verdeata - poate fi si congelata daca nu ai proaspata
• 1 lingura de ulei de masline
• 1 lingura de condiment curry sau turmeric
• 1 lingura de sare kosher
• 1 ceapa rosie
• 1 conserva de porumb
Caleste ceapa si adauga apa pentru a fierbe legumele, iar apoi se faramiteaza tot la blender. Cuscusul are nevoie cam de 20 de minute sa fiarba.
3.Supa crema de dovleac si linte rosie
Ingrediente:
- 800 grame miez de dovleac;
- o jumatate de lingurita de chimen;
- o cana de linte rosie;
- 2 cepe;
- 4 catei de usturoi;
- o jumatate de radacina de telina;
- o lingurita de ghimbir tocat marunt;
- 3 morcovi;
- 2 linguri ulei masline;
- sare si piper dupa gust;
- busuioc uscat sau proaspat.
Se caleste in ulei ceapa, chimenul, usturoiul si apoi se adauga 2-3 cani mari cu apa. Adauga dovleceii si lintea la fiert. Dupa fierbere, scurge ingredientele de zeama si faramiteaza tot la blender. Poti adauga zeama de lamaie daca preferi un gust usor acrisor si poti orna cu verdeturi, mirodenii sau iaurt grecesc cu putine grasimi.
4. Supa crema de broccoli si cartofi
Ingrediente:
•
450 grame de broccoli - vezi
aici 10 moduri in care poti consuma broccolii
• 450 grame de cartofi
• 1,5 litri de supa zeama de legume
• 1 ceapa mare alba tocata
• 2 linguri de zeama de lamaie
• 3 linguri de ulei de masline
• Sare si piper dupa gust
• Crutoane facute in casa – optional
Intai se fierb cartofii si apoi broccolii timp de 2-3 minute dupa care se faramiteaza tot la blender.
5. Supa marocana din cuscus
Sigur nu ai mai mancat o supa asa dulce si colorata. Ai nevoie de :
• 75 grame de cuscus
• 3 linguri de ulei de masline
• 1 ceapa mare
• 2 morcovi
• 1 cana de naut
• Verdeata
• Jumatate de cana de sos de tomate
• 1 rosie medie
• 4 catei de usturoi tocati
• 1 lingura de ghimbir ras
• Zeama de la o lamaie
• Coriandru
• Sare si piper dupa gust
• 2 linguri de condiment curry sau turmeric
• Patrunjel pentru decorare
Se respecta aceiasi pasi de preparare.