Supele lunii martie care te ajuta sa scapi de grasime

Ce bine ca a venit primavara. Nimic nu se compara cu natura proaspata, care abia a prins viata si ne incanta deja cu primele trufandale. Acestea trebuie sa fie nelipsite de la orice masa, indiferent ca este vorba de carne sau nu si asta pentru ca favorizeaza topirea grasimii, in special cea abdominala. De asemenea, elimina si grasimea viscerala din jurul organelor interne, iar noi nu avem decat beneficii de castigat pentru sanatate si silueta. Nu multe persoane stiu ce bunatati ne ofera luna martie. Majoritatea au impresia ca abia in vara apar cele mai multe legume si verdeturi, iar iata ca si in luna martie putem gasi strict anumite trufandale, pe care nu le vom mai gasi in celelalte luni ale anului. Doar daca ne punem cateva pungi sau caserole la congelator. Trufandalele lunii martie sunt extrem de bogate in vitamine, minerale, antioxidanti, proteine vegetale, fibre, grasimi sanatoase si carbohidrati buni. Mai pe scurt, au tot ce-i trebuie organismului pentru a face fata cu bine asteniei de primavara.
 
Exista multe trufandale din care putem alege pentru a face cele mai sanatoase supe si asta pentru ca ne-ar da energie si ne-ar feri de virozele specifice. In plus, sunt ideale pentru imbunatatirea sistemului digestiv, eliminarea toxinelor, imunizare, slabire si scaderea colesterolului si normalizarea glicemiei. Iata ce supe delicioase poti prepara:
 

1.Supa de anghinare

 

Nu sunt prea consumate in Romania anghinarele, dar in afara nu intamplator sunt atat de apreciate. Ele pot fi gasite tot timpul anului in supermarketuri si contin foarte putine calorii, care le recomanda pentru curile de slabire. Este o supa de culoare verde crud, care iti lasa gura apa. Iata ce ingrediente iti trebuie:
 
 
  • 2 cani de miez de anghinare
  • 2 cepe mari tocate
  • 3 cani de ciorba de legume sau apa
  • Jumatate de cana de lapte (poti folosi lapte de cocos, lapte de migdale sau lapte de origine animala)
  • 1 frunza de dafin1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Condimente dupa gust (nu exagera cu sarea daca vrei sa slabesti)
  • 1  catel de usturoi
 
Mia intai se calesc anghinarele si ceapa intr-o oala cu ulei de masline, apoi se adauga ciorba sau apa si condimente si se lasa la fiert. Pasul urmator este sa pui la blender jumatate de supa pentru a obtiune un piure, apoi se combina tot in oala.
 
 
 

2.Supa de urzici

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Urzicile sunt foarte apreciate de catre romani si nu numai. Au proprietati spectaculoase, care le recomanda la orice, dar mai ales pentru consum. Nu vei mai avea nevoie de suplimente alimenatre daca consumi urzici. Cert este ca fiecare zona din Romania are propria reteta de urzici, dar depinde si de gusturi. In general ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 1 castron de urzici oparite
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 ceasca mica cu orez
  • 1 morcov taiat marunt
  • 1 ardei gras
  • 2-3 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Condimente dupa gust
 
Urzicile se oparesc in apa fierbinte timp de 2-3 minute, apoi se scurg. Intre timp se pun in oala restul ingredientelor si se lasa la fiert putin, iar la urma se adauga si urzicile si se mai lasa 10-15 minute.
 
 

3.Supa de loboda

 

Este una dintre cele mai sanatoase si rapide supe. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 6 legaturi de loboda rosie
  • 1 legatura de praz
  • 2-3 cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc degresat
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 500 ml bors acru
  • 2 litri de apa
  • Condimente dupa gust
 
Intr-o oala se pun la fiert toate ingredientele si se lasa 15-20 de minute maxim.
 
 
 

4.Supa de morcovi simpla

 

O alta supa ce se gateste in 30 de minute. Iti trebuie:
 
 
  • 1 kg de morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de pastarnac
  • Cateva fire de praz
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • Condimente dupa gust
  • Apa 2 litri
  • Poti pune si 3 linguri de sos de tomate natural

 

5.Supa  de trufandale

 

Este o supa care imbina toate zarzavaturile lunii martie. Poti folosi praz, loboda, telina, urzici, morcovi, spanac, leustean si patrunjel. Condimentele se aleg dupa preferinte, dar nu trebuie sa-ti lipseasca mai ales sarea, piperul si curry sau turmericul. Ingredientele se fierb in 2 litri de apa si se adauga bors acru.
 

 

6.Supa de sfecla rosie cu loboda

 

O supa cu o aroma care te va impresiona. Poti adauga pe langa cele doua ingrediente morcovi, patrunjel, leustean, bors acru si praz. Sfecla trebuie curatata inainte de fierbere.
 
 

Citeste si Top 3 cele mai bune supe de slabit 

Tags:
supe
scapi de grasime
luna martie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare