Ne aflam in luna iubirii mult asteptata de catre orice indragostit si desi putem gati ceva deosebit oricand pentru persoana iubita, acum avem pretextul sa o “sufocam” cu si mai multa atentie. Se spune ca dragostea trece prin stomac. Oare asa sa fie? Noi credem ca DA, intrucat nimic nu se compara cu o masa romantica cu lumanari, flori, mancaruri alese, iar la final o mica delectare a papilelor gustative cu un desert copios. Daca mai este si sanatos acel desert cu atat mai bine, mai ales ca tinem si la silueta. Unele persoane aleg sa gateasca ceva deosebit impreuna ca o forma de distractie si relaxare, pe cand altele aleg sa faca surprize partenerului. Cert este ca nu vei da niciodata gres cu ceva dulce.
1.Tarta afrodisiaca raw vegana cu ciocolata
Bineinteles, ciocolata nu poate lipsi cand vine vorba despre astfel de deserturi, mai ales ca stimuleaza producerea hormonului fericirii, dar reteta de fata surprinde si prin alte ingrediente afrodisiace cum ar fi smochinele. Se crede despre ele ca ar fi simbolul feritilitatii. Pana acum suna tentant. Iata ce ingrediente iti trebuie:
- 8-9 smochine uscate ( sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti)
- Trei sferturi de cana de migdale
- 1 praf de sare
- 1 cana si un sfert de pudra de cacao
- Jumatate de cana de indulcitor natural ( poti alege sirop de agave sau sirop de artar)
- Un sfert de cana de ulei de cocos topit
Pasii de preparare sunt urmatorii:
1.Blatul se formeaza cu ajutorul migdalelor. Acestea trebuie puse in blender si lasate pana obtii o pasta cremoasa si omogena.
2.Adauga in blender si smochinele si ai grija sa se faramiteze bine. Amestecul trebuie sa fie gros.
3.Ai nevoie de forme mici care sa arate ca niste inimi daca tot este luna iubirii. Pune in fiecare forma doua degete din amestecul obtinut.
4.Crema se prepara din pudra de cacao, indulcitor si uleiul de cocos care se pun tot in blender, apoi aseaza crema in forme.
5.Pune formele la cuptor si tine-le pana observi ca se intareste crema.
2.Inimioare din jeleu de fructe
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
O alta reteta simpla, care iti permite sa te joci cu imaginatia si sa alegi fructele necesare dupa preferinte. Poti alege fructe de padure, mango, ananas, kiwi, afine, zmeura, etc. Iata ingredientele necesare:
- 1 ceasca mare de fructe la alegere
- 1 alta ceasca de fructe proaspete
- 2 linguri de miere poliflora
- 1 pliculet de gelatina
- 60 ml de apa rece
- 1 picatura de extract de vanilie sau de rom
- 5 linguri de smantana cu putine grasimi sau iaurt grecesc
- 5 linguri de crema de branza cu putine grasimi
- Fructe taiate bucatele mici pentru a decora la final
Pasii de preparare sunt:
1.Gelatina se pune la hidratat in apa rece si se lasa 10 minute.
2.Fructele alese se pun in blender pana se fac piure. Ai grija sa elimini semintele ca sa nu strici aspectul inimioarelor la final. Adauga miere si aromele.
3.Pune gelatina la microunde pentru 10 secunde. Peste ea adauga piureul de fructe, dar ai grija sa amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
4.Toarna amestecul obtinut in forme de inimioara. Ti le recomand pe cele de silicon, intrucat se lucreaza mai usor cu ele.
5.Lasa formele la frigider pentru 2 ore ca sa se intareasca jeleul.
6.Intre timp ocupa-te de sos. Adauga in blender smantana, mierea si crema de branza si vei obtine o pasta groasa, care se va aseza la final peste jeleu si se va decora cu bucati de fructe.
3.Prajiturele mici cu nuca de cocos
Acestea trebuie sa fie nelipsite de la orice intalnire romantica. Iata ce ingrediente iti trebuie:
- 60 grame de zahar de nuca de cocos ( este foarte sanatos si nu contine multe calorii)
- 30 ml de ulei de migdale
- 40 grame de ulei de cocos
- 10 grame pudra de cacao
- 40 grame fulgi de nuca de cocos
- 80 grame de ovaz
- 85 grame unt de arahide
- 1 lingurita de extract de vanilie
- Putina sare
Pasii de preparare:
1.Ai nevoie de o tigaie in care sa topesti zaharul de nuca de cocos, uleiul de cocos si pudra de cacao. Cand observi ca se incinge adauga fulgii de nuca de cocos, fulgii de ovaz, untul de arahide, extractul de vanilie si sarea.
2.Cand s-a format amestecul, ia o lingura si formeaza bilute mici si rotunde. Invaluie-le in fulgii de cocos si lasa-le la intarit 30 de minute.
Sursa: minimalistbaker.com;