Retetele de paste sunt mereu solutia cea mai rapida pentru momentele in care nu avem chef de gatit, insa, totodata, vrem sa mancam ceva bun. Azi iti recomandam o reteta de tagliatelle cu legume, perfecta pentru asemenea momente.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 3 sferturi de pachet de tagliatelle;
- 2 linguri de unt;
- 2-3 linguri ulei de masline extra-virgin;
- o ceapa;
- 2 ardei grasi;
- 2 catei de usturoi;
- 2 dovlecei mici;
- o ceasca de branza mozzarella data pe razatoare;
- busuioc proaspat sau uscat;
- 2 linguri parmezan ras;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Incalzeste untul si o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, adauga ardeii taiati fasiute, ceapa si usturoiul, tocate si ele cum iti place. Soteaza-le pret de vreo 10 minute, adauga putina sare si piper, apoi pune dovlecelul tocat rondele. Amesteca toate ingredientele inca 4-5 minute cat sa se inmoaie legumele, insa totodata sa ramana usor crocante.
2. Intre timp, pune pastele la fiert si lasa-le sa fiarba cu putina sare, cat scrie pe ambalaj.
3. Pune pastele peste amestecul din tigaie impreuna cu o jumatate de ceasca din apa in care au fiert, apoi adauga uleiul de masline ramas, busuiocul, uscat sau proaspat, si amesteca-le bine.
4. Serveste pastele ornate cu mozzarela si parmezan.
Pofta buna!
Sursa: countryliving.com