Tagliatelle cu sparanghel si dovlecel
Daca va plac pastele si va place sa experimentati, incercati tagliatelle cu sparanghel, sunt foarte bune si sanatoase.
Ingrediente:
- o punga de tagliatelle;
- 250 grame de sparanghel;
- o cana de fasole verde;
- 1 dovlecel;
- parmezan;
- ulei de masline;
- 3 catei usturoi taiati marunt;
- 4 linguri suc de lamaie;
- busuioc sau patrunjel proaspat.
Mod de preparare:
Mai intai fierbeti pastele al dente cu putina sare, ca sa scapati de ele. Dupa ce ati terminat cu pastele, taiati sparanghelul si fasolea verde in bucati de 2-3 cm. De asemenea, taiati dovlecelul in felii subtiri. Sparanghelul si fasolea verde fierbeti-le 5 minute ca sa se inmoaie.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Dupa ce terminati cu tocatul si fiertul, caliti usturoiul in ulei de masline vreo 30 de secunde, ca sa nu se arda, dup-aia adaugati celelalte legume si lasati-le sa se caleasca. La final adaugati zeama de lamaie, sarea si busuiocul. Amestecati toata aceasta combinatie cu pastele.
Ornati cu parmezan.
Pofta buna!