Talie de viespe si coapse subtiri cu ciuperci in otet

Toate ciupercile sunt delicioase si satioase, astfel incat poti inlocui perfect carnea, dar stiai ca daca alegi ciuperci champignon vei consuma practic doar 20 de calorii la 100 de grame? Da, chiar asa! Ciupercile champignon sunt cele mai eficiente cand vine vorba de slabire si mentinere si au un gust minunat. Sunt atat de versatile incat le poti gati si combina in nenumarate moduri. Probabil te-ai obisnuit sa le gatesti la grill sau sa le fierbi, dar noi iti propunem sa le consumi in otet sau marinate. Vei accelera si mai mult arderile, deci vei ajunge in scurt timp la greutatea dorita. Consumand in fiecare zi champignon, vei ajunge sa slabesti cam 1 kilogram la 1-2 zile, ceea ce nu este rau deloc. Dar citeste cu atentie si randurile urmatoare ca sa afli ce alte beneficii aduc si cum le poti pregati in otet!
 
Nu toata lumea adora ciupercile si asta pentru ca nu stiu sa profite de potentialul lor la nivel maxim. Unii s-au obisnuit sa consume alimente obisnuite si la indemana, considerand ca ciupercile pot fi consumate doar ca o simpla pofta din cand in cand. 
 

Ce alte beneficii aduc ciupercile champignon?

 
Consumand champignon este ca si cum ai fi inarmat cu tot felul de medicamente si spunem asta pentru ca ele contin aproape toti nutrientii de care are nevoie organismul. Mentionam aici fibre de calitate, antioxidanti puternici, enzime digestive, aproape toate vitaminele si mineralele esentiale, proteine vegetale de calitate superioara, astfel incat poti inlocui carnea cu succes si sa nu uitam de probiotice, care sunt esentiale pentru tractul digestiv si sistemul imunitar.
 
Faptul ca au un aport caloric de 20 de calorii la 100 de grame te ajuta foarte mult in dieta. Oricine stie ca dietele te fac sa te simti infometat in cea mai mare parte a timpului, dar poti consuma cate ciuperci vrei si la orice ora din zi. In sfarsit mancarea se adapteaza dupa apetitul tau si nu invers. 
 
Poti combina ciupercile cu tot felul de alte legume, verdeturi, ierburi aromatice si mirodenii. Chiar si cu carnea slaba merg combinate, dar la slabire se recomanda sa ai un aport caloric zilnic cat mai scazut, in limita posibilitatilor.
 
 
Insa beneficiile nu se opres aici. Femeile se vor bucura mult sa afle ca ciupercile champignon sunt foarte eficiente pentru topirea grasimii subcutanate de pe coapse si in jurul taliei. In sfarsit, poti avea o talie de viespe si picioare de gazela fara efort si tot ce trebuie sa faci este sa le consumi zilnic pentru o perioada de 1-2 saptamani.
 
 

De ce sunt asa utile la slabire ciupercile in otet?

 
Alte tipuri de ciuperci sunt destul de pretentioase pentru a fi ideale spre consum in otet si nu au acelasi aport caloric mic ca si cele champignon. Este stiut deja faptul ca otetul favorizeaza arderile din corp, iar daca este sa ne gandim si la mirodeniile si ierburile aromatice utilizate si nutrientii din champignon, slabirea este ca si asigurata. Prin marinare, nutrientii devin si mai puternici, iar un exemplu in acest sens ar fi faptul ca probioticele deja existente devin si mai puternice si benefice prin marinare.
 
 

Cum prepari champignon in otet?

 
Sunt multe retete de marinare atat la romani cat si la alte culturi. Noi ne-am gandit sa imprumutam ce este mai bun de la fiecare in parte, asa ca iti propunem urmatoarele ingrediente:
 
  • 1-2 kilograme de ciuperci champignon (se poate si mai mult in functie de cantitatea pe care o doresti)
  • 6 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de turmeric pudra sau curry
  • 40 ml de otet de 9%
  • 2 cepe rosii medii
  • 3 legaturi de patrunjel – se faramiteaza la blender
  • Zeama de la o lamaie
  • 1-2 legaturi de marar – se faramiteaza la blender
  • 2-3 linguri de seminte de susan – sunt pline de vitamine si minerale
  • Putin coriandru
  • Niste tulpini de telina
  • Putin leustean
  • 100 ml de ulei de masline
  • Cateva rosii cherry 
  • 2 ardei iuti fara samburi
  • 1-2 ardei grasi rosiii
  • Apa cat sa acopere tot din borcan

 
Pasii de preparare:
 
1.Ciupercile se fierb bine intr-un vas si apoi se lasa la racit.
 
2.Restul ingredientelor se faramiteaza la blender, formand o pasta.
 
3.Se scurg ciupercile si se adauga intr-un vas de sticla si peste ele adauga pasta obtinuta. Se lasa la marinat 24 de ore. Vasul sa fie inchis bine ermetic.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
ciuperci
talie de viespe
coapse subtiri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare