Tarator, supa de iaurt

Ingredientele de baza sunt iaurtul, laptele, usturoiul si castravetii. In gastronomia bulgareasca exista si o varinata cu morcovi sau salata verde, in loc castraveti. In orice combinatie este foarte buna.  

Ingredientele de mai jos sunt pentru patru portii. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente: 750 de grame de iaurt, 200 de mililitri de lapte, sucul de la o lamaie, doua linguri de ulei de masline, 300 de grame de castraveti proaspeti, doi catei de usturoi, o mana de miez de nuca, tocata mare, cateva fire de marar proaspat, sare, piper. 

Preparare: Pune intr-un blender iaurtul si laptele, sarea si piperul, sucul de lamaie si o lingura de ulei de masline si omogenizeaza foarte bine. Da totul la frigider. Curata castravetii de coaja si da-i prin razatoarea mare. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Caleste-l cu o lingura de ulei, pana prinde putina culoare. Amesteca castravetii si usturoiul calit, cu tot cu ulei, in supa de iaurt. Adauga nuca macinata si mararul tocat fin. Supa se serveste foarte rece.  

Bulgarii mananca tarator ca fel principal, sau in cani, alaturi de o mancare care are carne.

 

Tags:
iaurt
castraveti
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • otiliaignat
    1. otiliaignat 09.08.2010 12:13

    Trebuie sa o incerci. Este delicioasa. Eu am facut supa asta ieri si au stat, ai mei, la coada, la usa frigiderului. Diseara o repet!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare