Tarta de Craciun

Tarta de Craciun este un desert fin, moale si cremos, plin de bucatele de ciocolata, pudrat cu cacao si mirosind apetisant a rom.

Unul din secrete este acela ca prajitura voluptoasa, apetisanta si perfecta pentru finalul pranzului de Craciun este in fapt o prajitura cuminte cu branza de vaci si biscuiti simpli. Al doilea secret, reusita garantata si gustul perfect. Al treilea, dar nu cei din urma cele 250 de calorii din fiecare felie. Cu o conditie, din ingrediente sa faci o prajitura pe care sa o imparti in 10 felii. Daca reusesti sa tai 12 felii, ai voie sa ceri si supliment!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa pregatesti tarta de Craciun ai nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de biscuiti simpli, crocanti, 600 de grame de crema de branza, trei linguri de rom, esenta de rom de buna calitate, 100 de grame de zahar, 300 de grame de smantana, 100 de grame de ciocolata neagra si amaruie, plus 200 de grame de smantana groasa, doua linguri de zahar pudra si pudra de cacao pentru ornat.

Se prepara extrem de usor. Pregateste o tava rotunda (ideala este cea cu diametrul de 18-20 de centimetri), cu peretii detasabili. Sfarama biscuitii. Pune-i intr-o punga si bate-i cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul. Biscuitii sunt buni cand sunt bine maruntiti, dar in niciun caz facuti pudra. Pune untul la topit. Amesteca untul cu firmiturile de biscuiti si pune totul pe fundul tavi, pregatite anterior. Indeasa bine stratul de biscuiti astfel incat sa fie si uniform si compact. Pune blatul la frigider cel putin o ora. Amesteca crema de branza cu zaharul, folosind un mixer, pana ce acesta se topeste complet. Adauga smantana si continua sa bati bine. Adauga romul si o lingurita de esenta de rom. Rupe ciocolata in bucatele mici si adauga-le in compozitie. Amesteca incet si rastoarna totul peste blatul de biscuiti.

Prajitura trebuie sa stea la frigider cel putin trei-patru ore. Cand este bine intarita scoate peretele lateral al si transfera cu grija prajitura pe platoul de pe care o sa o servesti. Bate zaharul pudra cu cele 200 de grame de smantana si intinde glazura peste tarta. Nu-ti ramane decat sa o servesti si sa primesti binemeritate laude.

Din aceeasi categorie face parte si tarta cu branza si portocale, dar si tarta cu zmeura (foloseste zmeura sau amestec de fructe de padure congelate).

Tags:
Tarta de Craciun
Craciun
retete rapide
calorii
branza
rom
ciocolata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare