Tarta de primavara

Hai sa facem o tarta de primavara! Perfecta pentru masa de Paste. Eleganta si foarte gustoasa. Asta se poate spune despre tarta de primavara. In ceea ce priveste gustul este unul cu totul special. Secretul este ca, plecand de la ingredientele din aceasta reteta, umplutura pentru tarta de primavara este un exercitiu de imaginatie si o provocare la joaca, in bucatarie.

        

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa pregatesti tarta de primavara ai nevoie de un blat de tarta (congelat sau preparat in casa), 300 de grame de spanac proaspat, o ceapa rosie potrivita sau doua legaturi de ceapa verde, un ardei gras rosu si unul galben, sare, piper, un catel de usturoi, sau cateva fire de usturoi verde, doua linguri de ulei de masline, o jumatate de cana de lapte -100 de mililitri, patru oua mari. La toate acestea mai poti adauga o jumatate de piept de pui fiert sau o bucata potrivita de somon afumat.

Unge o tava rotunda care merge la cuptor cu putin unt si aseaza blatul. Inteapa blatul cu furculita si coace-l, in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, pentru 8-10 minute. Scoate crusta de aluat si lasa-o sa se raceasca. Pune uleiul la incins. Adauga ceapa tocata potrivit si caleste-o usor. Adauga usturoiul si ardeii tocati in bucatele. Caleste legumele impreuna circa 5 minute. Adauga frunzele de spanac tocate in bucati mari. Potriveste de sare si piper. Adauga, in amestecul de legume, carnea de pui sau somonul si continua sa calesti inca 2-3 minute. Da deoparte si lasa totul sa se raceasca.

Bate ouale foarte bine. Pune sare si piper. Adauga laptele si omogenizeaza. Pune in crusta de aluat amestecul de legume si carne (sau peste) si aseaza-l uniform. Rastoarna deasupra compozitia de oua si lapte. Tarta de primavara merge la cuptor, unde trebuie sa stea circa 30 de minute, pana capata o culoare frumoasa, iar oul se leaga. Serveste tarta de primavara calda (nu fierbinte).

In locul puiului poti pune ciuperci si masline. De fiecare data gustul o sa fie altul. Pentru o fata foarte frumoasa, presara deasupra o lingura de parmezan ras. In orice combinatie, tarta de primavara este delicioasa si perfecta pentru masa de Paste.

Tags:
tarta de primavara
retete rapide
masa de Paste
calorii
spanac pui
somon
ceapa verde
usturoi verde
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare