Tea Slabeste : Ce am invatat in doua luni de dieta

Bine ne-am regasit dupa 9 kilograme - pentru ca, da, atata mi-a aratat cantarul sambata trecuta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am fost foarte fericita pentru ca sunt 9 kilograme muncite.. in fiecare zi.. iar satisfactia este cu atat mai mare cu cat am reusit sa strang in jurul proiectului meu, Tea Slabeste, oameni care imi trimit zilnic mesaje despre cum faptul ca mi-au auzit povestea i-a motivat sa faca si ei ceva. Si ca slabesc, si ca s-au apucat de sport si.. de orice altceva. Sper din inima ca au donat in schimb catre Inima Copiilor, ca doar pentru asta scriu.

 

Sa revenim insa la ce am invatat in aceste doua luni:

 

Fiecare batalie este personala - Am sustinerea a sute de persoane, 730 pe Facebook, si cateva zeci in viata "reala", insa la final de zi sunt eu, Tea, cu gandurile mele. Deseori sunt ganduri bune mai ales datorita incurajarilor si, sper eu, a donatiilor pentru cauza pe care mi-am ales-o. Dar de alte ori sunt planuri de viitor, frici mai mari ca mine, ganduri despre proiecte conexe.

Ai parte de ceva nou in fiecare zi - Tipul de dieta pe care mi-am ales-o eu implica multa creativitate, ori pentru mine asta e un plus, ca ma plictisesc repede. Iti lasa loc de jonglare a produselor de sezon, nu-ti impune limite imposibile, ci multa organizare si ceva sport.

Sportul iti da o energie incredibila - Viata de zi cu zi este mult mai usoara datorita acelor cateva ore de Kangoo pe saptamana. Mi se pare incredibil cum se invarte roata, si de vreme ce lenea aduce si mai multa lene, si sportul ma ajuta sa fiu mult mai activa in viata mea. Asadar, iesi din cerc! Eu priveam multe activitati ca pe o povara, not any more, si pot sa-ti promit pe rosu ca voia buna nu poti s-o obtii nici cu cel mai mare fudge de ciocolata. Ci miscand un pic corpul alaturi de noi sau vechi prieteni.

Nu conteaza kilogramele, conteaza sa slabesti - Perioada asta am ametit cu cifrele care se schimba de la o saptamana la alta. Dupa primele drame (daca n-o sa slabesc? daca nu fac suficient?) din saptamanile de inceput, la un moment dat mi-am dat seama ca nu imi mai pasa de acea cifra. Si ca pur si simplu, prioritatea mea e sa vad ca slabesc, sa mananc fain si sa ma tin de treaba. Ok, ok, si sa scriu pe blog :) Restul sunt detalii.

 

Ceea ce mananci modeleaza stima de sine - Toata viata am trait cu impresia ca mancarea buna e pentru bogatani, restul 99% nu ne permitem. Ce mi-a placut tare mult la dieta asta e ca incet-incet, mancand doar produse faine pentru sanatatea mea (pline de vitamine si minerale, nu doar ca sa umfle stomacul), corpul mi-a dat semnale clare sa mananc mai putin. Alt cerc vicios ce l-am spart! Iar in acel moment am inceput sa aleg alimente mai scumpe, mai nutritive, din care sa nu simt nevoia sa mananc o tona, ci sa savurez si sa ma satur repede. Ori, in momentul in care investesti in tine si in elementele ce iti creeaza acest corp, incepi sa ai incredere ca esti pretios cu adevarat.

Trec pe langa fast food ca pe langa un muzeu - In momentul in care mi-am dat seama de punctul de mai sus, nici macar nu mai imi e pofta de junk. Poate sa miroasa dumnezeieste, vizualurile sa faca si un caine sa baloseasca :) eu insa mi-am programat cumva mintea sa nu-i mai fie pofta. Poftele mele sunt de peste, de o leguma care sa faca "crantz" cand musc din ea, de alimente zemoase care sa ma sature, nu sa ma umfle. Un lucru esential insa, daca esti satul, n-o sa ti se faca pofta. Pofta este, dupa parerea mea, un semnal al corpului ca are nevoie de ceva anume. De cele mai multe ori nu-i alimentul pe care il crezi, ci nutrienti esentiali ce poti sa ii obtii doar din mancarea faina.

Am impresia ca ma pot hrani si cu aer - Povesteam intr-o postare ca mancarea este pentru mine un ritual, inainte de toate. Cu atat mai mult mancarea pe care doresc sa o fac o experienta savuroasa, pe care s-o impart cu cei dragi. Ori pe ei nu pot sa-i hranesc cu prostii, nu vreau sa le fac rau. Asta este ultimul secret, dar si cel mai important: ai grija de tine si de cei dragi.

Ceea ce iti doresc si tie. Alege-ti ce-ti place si mult, mult spor(t)!

O puteti urmari pe Tea pe blogul ei teaslabeste.wordpress.com, www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste

 

Tags:
Tea Slabeste : Ce am invatat in doua luni de dieta
Tea Slabeste
dieta eficienta
jurnal de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare