Tea Slabeste : Urasc grasele in colanti

Zilele trecute am vazut cateva fotografii de la Street Delivery pe Facebook - pe tema "urasc..". O idee mai proasta si mai putin constructiva n-am mai vazut de mult. Din pacate, sunt cumva in trendul ultimelor zile in care vad multe articole despre discriminare pe diverse criterii - homosexuali, romii, cocalari.. Eh, printre ceea ce uraste romanul se afla si "grasele in colanti". Am simtit nevoia sa ma uit atent la fotografie, la fetele celor care s-au pozat cu un astfel de afis si sa incerc sa inteleg. Am vazut doua adolescente slabute, rockerite, cu chef de distractie pe seama altora, cu o nevoie specifica varstei de a se da mari si tari.
 

Si m-a mahnit sincer mesajul lor. Nu ca celelalte nu ar fi fost la fel de "triste", doar ca de asta m-am simtit direct vizata, desi nu port colanti :)) Stiu ca a noastra societate (nu doar romaneasca) tinde sa blameze grasimea si sa puna presiuni inutile pe oamenii grasi. Dar tot nu mi se pare ok.

De-a lungul vremii am primit multe complimente de la oameni, pe care am incercat sa le inghit (in sec si fara scarba): ca nu arat ca o persoana de 100 kg, ca sunt asa zambitoare ca sa compensez pentru faptul ca sunt grasa si multe altele despre care am scris
aici - ori, clar, am incercat sa fug si eu de faptul ca prima impresie a unui om nu-i ca eu am ochii caprui si un simt al umorului deosebit (hahaha) ci ca.. sunt grasa. Si da, majoritatea asta vede, daca nu chiar toata lumea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Acum, eu nu incerc sa-mi gasesc scuze pentru categorisire, si nici macar pentru faptul ca m-am ingrasat, ci doar sa incerc sa ma inconjor de oameni care isi dau silinta sa vada in mine altceva decat o halca mare de carne & toate stereotipurile asociate acestui tip de corp. Si, sincer, e tare greu. E mai usor sa arunci cu vorbe de tipul "pune-te pe treaba", ca si cum ar fi asa de usor sa iti schimbi obiceiurile si sa iti acorzi toata atentia necesara. Pentru ca, sincer va zic, din experienta, fara aceste "mici" detalii chiar nu se poate. Si ca si-asa e greu.

Ce cer eu e un pic de empatie si, mai ales, un pic de sustinere. Nu de alta, dar, din pacate, noi grasii ne inmultim pe zi ce trece, si Doamne Fereste! sa se trezeasca intr-o zi in pielea noastra, vai de moralul lor.

In ciuda tuturor, Tea Slabeste in continuare! Ceea ce va doresc si voua..Pana atunci ma puteti urmari pe teaslabeste.wordpress.com, www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste.

Tags:
Tea Slabeste : Urasc grasele in colanti
cura de slabire eficienta
stereotipuri
discriminare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare