Tea Slabeste cu dieta Be Happy

Ma conversez des cu prietenii mei de pe pagina TeaSlabeste de pe Facebook legat de "care e cea mai buna dieta". Asa cum le zic si lor, va zic si voua ca e cam ciudat sa impartasesti sfaturi de slabit cu o persoana de 111 kg, insa credeti-ma ca sunt mama experimentelor si a experientelor (esuate) de slabit. Asa ca, in momentul in care m-am apucat de epopeea slabitului din 2013+ (insert here 2-3 ani) mi-am dat seama ca trebuie sa o iau incet si sigur. Si mai ales a la longue, acum sau niciodata, ca altfel cutitul ma asteapta.

Atitudinea mea vis-a-vis de dieta si sport este cea diametral opusa ideii de operatie - o alternativa care nu e pentru mine si pe care n-o doresc nimanui. Dieta "Be happy" despre care va povesteam in titlu nu este tocmai o dieta. Pentru ca eu nu cred in diete de 2-3 luni - jur, atat va tine! - si yo-yo-ul caracteristic. Cred in schimbari mici, zi de zi, in calculare si organizare. Si datul cu capul de toti peretii, pentru ca mi se intampla (aproape) in fiecare zi.

Eu vreau sa imi ascult corpul si sa ii dau nutrienti, nu sa arunc in el cu.. ceva, orice, repede, mult. Vreau sa ma misc in soare, nu sa zac si imi dau seama ca asta n-o sa se intample decat daca merg la sala si imi lucrez muschii atrofiati. Vreau sa am pielea frumoasa si ma hidratez. Vreau ca al meu corp sa fie bine, sanatos si voios asa cum m-am obisnuit sa fiu eu. Nu vreau sa-l tradez si sa ma simt vinovata cand ma intreaba lumea "dar cum de te-ai lasat sa te faci atata?"

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



Asa ca mi-am inceput epopeea cu gandul ca o sa fac un sport care imi place, cat o sa-mi placa si cu cine o sa-mi placa. Kangoo e cu siguranta pentru mine, asa cum v-am povestit
saptamana trecuta. Imi doresc ca din mai sa ma apuc si de bazin, sa imi ajut incheieturile. Ani de zile m-am documentat legat de mancarea sanatatoasa. Stiu ce ar trebui sa mananc, cum probabil ca stiti si voi deja. Insa broccoli si varza de bruxelles imi repugna, pur si simplu. Si atunci mananc ce imi place dintre cele permise, caut metode sa le fac mai gustoase, sa le pun in valoare si sa nu ma plictisesc. Sunt curioasa si experimentez tot timpul, cu un mare google-search inainte, sa vad ce contin si daca mi se potrivesc.

Ok, sunt lucruri cu care mi-am calcat pe inima, de exemplu reducerea la minimum a painii sau renuntarea la dulceturile ce-mi umpleau camara, ocazionala pizza sau shaorma. Dar ma revansez cu lucruri care imi plac, care ma fac fericita cand le mananc si mai ales, dupa ce le mananc. Am nevoie de energie si de fericire ca sa imi croiesc viata asa cum o stiu eu, ca sa fiu Tea-cea-optimista pe care o stiu prietenii, iar "reteta" vine dinauntru-n afara, va promit. Si merita, sarmanul corp ce va tine in viata si care va necajeste cand se urca pe cantar merita!

Asadar, propun ca inainte sa va apucati de orice - desi trebuie sa va apucati de ceva! - sa va luati un mic interviu si sa fiti onesti in pasii pe care ii faceti, ca sa nu va tina doar 2-3 si dupa care sa spargeti frigiderul, ca e pacat. Tratati-va corpul ca pe o persoana mica si draga, care nu stie ce-i trebuie si pe care sa o hraniti si iubiti cum numai voi stiti. Din pacate altul nu mai primiti, iar asta de fata trebuie sa va mai tina multi, multi ani.


Ceea ce imi doresc si mie :)
Pupici,
Tea

Tags:
Tea Slabeste cu dieta Be Happy
Tea slabeste
dieta eficienta
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare