TeaSlabeste: Ce-i nasol cand slabesti incet

Nu stiu altii cum sunt, insa Tea-cea-care-Slabeste (pentru Inima Copiilor) nu este cea mai rabdatoare persoana. Revenind la persoana I, imi asum faptul ca si eu (si majoritatea dintre cei care vor slabeasca) vreau rezultate rapide si pe viata. Si flori, da!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum insa sunt patita de mama focului, asa cum scriam pe blogul meu, am tinut deja doua diete de cazut din picioare, iar in cate 3 luni am slabit 20 kg. Cu foame, plansete, depresii. Iar dupa un an le-am pus la loc, iar dupa doi am pus dublu. De doua ori!! Si asta se intampla la 20 de ani, nu la aproape 30 cati am acum. Si cred ca m-a lasat cu niste traume psihologice de care nici eu nu-mi dau seama decat in mica masura.

Deci, da, slabitul-minune nu exista, sorry. Eu una prefer sa imi asum cele 2-3 kg/luna timp de 1-2-3 ani

si sa fiu fericita

 

decat 2-3 luni de depresie continua. Pentru ca dieta la moda asta inseamna. Iar la 109 (yey! ai citit bine, -7!) kg nu imi permit sa visez ca doua luni de dieta ma vor face supla intr-un mod sanatos. Asa ca imi asum slowly but surely. Daca saptamana trecuta v-am povestit despre avantajele aventurii mele la viteza de melc, azi sa va zic si partea nasoala. Ca sa nu ziceti ca nu v-am zis, nu de alta.

Inainte de toate trebuie sa mentionez ca: 1. e singura solutie realista pentru mine; 2. nu ma voi lasa descurajata no matter what, am o responsabilitate fata de cititorii blogului meu si fata de cauza pe care mi-am ales-o, Inima Copiilor - lucruri mai importante decat toate scuzele de mai jos.

Intrebarea "si.. cat ai slabit?"

 

 

Nicicand nu am fost mai irascibila si agresiva in raspunsuri decat in perioada asta. Omule, ti-am zis ca slabesc incet, de ce imi pui intrebarea asta? Ma tin de sport, ma tin de dieta - daca mie nu-mi pasa cat slabesc (pentru ca slabesc), de ce imi pui intrebarea in fiecare saptamana? True story, se repeta de 10 ori pe saptamana.



Si totusi.. daca nu o sa slabesc?

Una dintre intrebarile cele mai chinuitoare pe care mi le pun aproape saptamanal. Ma tortureaza gandul ca poate ca saptamana asta nu am slabit deloc. Asta pentru ca ma cantaresc in fiecare sambata dupa mic dejun si antrenament - sa fie pe la un 12, pe cantarul de la sala - intotdeauna la fel imbracata/mancata/bauta. Nu ma intereseaza cifra in sine (dupa 100 kg nu-ti mai pasa de mare lucru), ma intereseaza efectiv cat am slabit. Si desi am avut 8 saptamani in care sa imi fie frica de intrebarea de mai sus, corpul meu sarman nu m-a tradat niciodata, a slabit de fiecare data. In stilul lui, dar a slabit. Tre sa imi scot gargaunii din cap!


Nu slabesc de unde imi doresc

E, dragi meseni, asta e a biggie. Si sincer cred ca ar fi fost si daca slabeam repede - tot de-acolo se ducea. M-a facut mama cu fund mare si in astea 7 kg nu am slabit aproape deloc la pantaloni - s-au largit vag. Am slabit de sus in jos - fata, sani, abdomen. La abdoment se simte serios, insa. Of course, orice om normal la cap stie ca grasimea abdomninala este cea mai periculoasa pentru sanatate si ar fi fericit la gandul ca au scazut sansele de infarct. Nu si Tea, doamnelor si domnilor. Ea e cu gandul la fund. Si asa ma auto-iau la palme ocazional (nu prea des, ca sunt o optimista din fire).

Concluzie - recitind care-mi sunt demonii, parca nu mi se mai par asa gravi. Si, atata timp cat comment-urile la postarile mele au fost 99,5% incurajatoare si optimiste, stiu sigur ca it's all in my head si ca sunt pe drumul cel bun, chiar daca intortocheat si luuuung.

Mult spor(t) noua si rog mult sa nu ma uitati cu redirectionarea 2% catre Inima Copiilor - formularul ce va permite extinderea sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie/ex-Budimex e
aici.

Promit ca m-ar motiva si mai mult sa slabesc daca ati face gestul asta, pentru asta scriu.

Multumesc!

Tags:
TeaSlabeste: Ce-i nasol cand slabesti incet
Tea Slabeste
regim de viata sanatos
mancare sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare