Cum trisezi in dieta fara sa se vada

Blog 24.02.2014 Andreea Pietrosel
Ma stii deja - imi place sa fac planuri. Iar cum socoteala de acasa nu-i asortata tot timpul cu ce se intampla in targ, mi se intampla deseori sa urlu in sinea mea dupa un cheat day.
 
Cheat day, prin definitia lui "dietetica" inseamna sa fii cuminte o saptamana intreaga si sa-ti alegi o zi, sa zicem duminica, in care sa nu tii cont de ceea ce faci in restul zilelor. E super ok din punct de vedere psihic, iti da un ragaz de care, noi astia de ne dorim un alt stil de viata si nu o banala dieta xeroxata, chiar avem nevoie.
 
Asa cum am promis la inceputul epopeei mele intr-ale slabitului, am testat-o si pe asta. Insa, pentru mine, daca rup ciclul obisnuintei si "ambitiei", stric mai tot. Asa ca cheat day is not for me
 
Am stat si am rumegat un pic motivele pentru care nu pot sa ma tin (nici) de asta, si mi-am dat seama ca firea mea include mese de rasfat, eventual mai multe rasfirate in timpul saptamanii pentru ca asa-i firea lucrurilor. Pot decide ce voi manca in 80% din cazuri, dar please, please lasa-mi cateva momente ale zilei in care sa pot improviza, fie ca-i vorba de o cina intre prieteni, un pahar de vin cu iubitul sau o aniversare. NU va fi o obisnuinta, ci o exceptie.
 
 
Pentru ca asa-i viata, orice planning se mai da peste cap, iar eu una nu-s un robot ce-si poate baga "ambitia" la inaintare in orice situatie. Alternativa ar fi sa ma deprim, sa nu ma simt capabila sa ma tin de nimic si sa imi reprim niste sentimente firesti. Iar pe urma sa o dau in altele, asa cum am vazut fete pe dieta care apoi se uita la o tava de prajituri si nu se pot abtine sa nu o manance cu totul. Frustrarile trebuie evitate daca vrei sa vorbesti de un regim de viata care sa te tina toata viata, asa cum mi-am propus eu :)
 
Am hotarat asadar sa transform ceea ce ar fi putut fi cheat day intr-un me day si am fost incantata sa-mi dau seama ca si altii fac la fel. Me day a fost ziua de ieri, ce s-a nimerit sa fie o zi ploioasa de toamna, numai bine! O zi in care am facut multe lucruri ce m-au avut pe mine in centru - somn, lancezeala, un serial fain, o zi in care nu m-am gandit la ce o sa mananc  - dar totusi left overs s-a intamplat sa fie pe jumatate sanatoase - alune, mere si nuci. De cealalta jumatate imi e lene sa imi aduc aminte.
 
Ce a fost important insa e ca mi-am eliberat mintea de masuratori si planuri, mi-am luat o zi in care tot ce conta era momentul in care traiam si.. am profitat de ea cum am stiut eu mai bine. Prinde bine o astfel de zi si scriu aici ca sa imi aduc aminte, cat de des, sa imi iau o astfel de zi, ca are rostul ei.

Tags:
TeaSlabeste: Cheat day vs me day
Tea Slabeste
dieta sanatoasa
dieta eficienta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • tabita
    1. tabita 26.02.2014 18:39

    sunt de acord cu tine ca trebuie sa ne facem poftele, dar nu si cu metoda ta. un organism bine hranit 6 zile nu va primi bine o masa fantoma a 7-a zi. daca avem pofte e bine sa le tinem in frau pana dimineata urmatoare (asta daca nu avem pofte la 7-8 dimineata) si atunci ne satisfacem pofta. poftele trebuie tratate ca atare si sa consumam o cantitate limitata..deci grija

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare