TeaSlabeste: Obsesia legata de diete

Blog 28.10.2013 Andreea Pietrosel

Am remarcat ca e o obsesie legata de diete – nu stiu daca e doar o parere proprie si personala, insa sunt cateva momente ale anului in care mi se pare ca se umple internetul de diete, sport, promotii sau evenimente. E cumva normal, tinand seama ca si taliile romancelor au inceput sa se ingroase – da, mancam la fel de prost ca americanii, oricat ne-ar placea sa facem misto de ei pe tema asta, va zic ce vad cu ochii mei.

Ne mai ajuta zestrea generica, insa mi-am dat seama ca ea iti dicteaza mai degraba o structura a corpului sau o sensibilitate spre diverse afectiuni, nu prea poate fi socotita o scuza. Cum arati la 30 de ani e “efortul” depus (sic!) la 20+. Valabil pentru toata lumea.
 
Iar cum si eu ma apropii de sus-numita varsta, iar corpul – sarmanul – cum sa ma mai suporte, a inceput sa dea semne de nevoie de conservare, a fost usor sa strig in gura mare “ma apuc de dietaaaa”.
 
Usor-greu, a fost primul pas, ma pregateam de el de multa vreme. Entuziasmul unei diete tine in medie o luna la femei, si 6 saptamani la barbati (citita recent in “Vegan before 6” a lui Mark Bittman), iar eu am simtit asta pe pielea mea. Avantajul meu a fost ca am pornit public si organizat si ca mi-am jurat in barba ca e ceva a la longue, orice s-ar intampla pe parcurs.
 
 
Asa ca obsesia mea pentru planificare, sfintenie in urmarirea reglilor, purgatoriu pentru trisat si cantarire permanenta s-a domolit un pic, fara sa-si fi pierdut rostul. Dupa cateva luni (spre 6) am invatat cum sa raresc obsesiile si sa le domolesc ca sa nu ma streseze si sa intru in cercuri vicioase, cum mi-e instinctiv sa fac. Am trecut prin multe momente de felul asta, fie ca durau cateva zile, fie saptamani sau luni.
 
Solutia mea anti-obsesie a fost sa-mi pastrez mintea deschisa, sa profit de fiecare vorba buna primita, sa caut lucruri noi in permanenta, sa primesc si sa dau sfaturi – chiar daca nu le-am urmat. Obiceiurile bune se adopta si se pastreaza greu si orice schimbare, mai ales una fizica si psihica, e greu de gestionat. Mi-am luat insa ani de zile de atentie si iertare.
 

Tea Slabeste este blogger oficial Dietetik.ro si o puteti gasi pe blogul ei si pe conturile de twitter si Facebook

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
TeaSlabeste: Obsesia legata de diete
tea slabeste
diete
vegan
cantarire permanenta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare