Televizorul ingrasa

A petrece in fata televizorului mai mult de 90 de minute zilnic multiplica probabilitatea de a suferi afectiuni cardiovasculare, diabet si obezitate, persoanele care dedica patru ore zilnic micului ecran suferind de 2,5 ori mai multe riscuri de a-si spori IMC-ul fata de cei care petrec doar o ora pe zi in fata televizorului. In urma unui studiu publicat in International Journal of Obesity, cu fiecare ora de televizor creste un 30% riscul de a te transforma intr-o persoana obeza. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru a evita aceste aparent nedaunatoare mici placeri, este suficient sa ne dotam casele cu doar un aparat, deoarece cu cat avem mai la indemana micul ecran, cu atat sporeste timpul pe care i-l dedicam. Un ceas pus langa televizor deasemenea permite controlul minutelor iar pentru a merge mai departe, in cazul in care trecerea de la viata comoda la cea sportiva este greu de realizat, se recomanda fixarea unei biciclete statice sau eliptice in fata aparatului, profitand de acest timp pentru a realiza o activitate cardiovasculara. 

 

Pentru a evita problemele oculare, spatiul intre ecran si noi va fi de doua ori mai mare decat latimea televizorului, iar cel maxim nu va depasi de cinci ori aceasta distanta. 

 

Persoanele care petrec mai mult timp in fata televizorului ingera mai multe calorii, grasimi saturate, dulciuri si consuma mai putine fructe si legume, dupa Nurses Health Study, dat fiind faptul ca televizorul induce orice subiect la consumul alimentelor cu un aport caloric crescut. De aceea este recomandat sa nu mancam cu televizorul deschis, mai ales daca in casa se afla si copii. Este de preferat sa se inregistreze programul in cazul in care coincide cu ora cinei, si sa fie vizionat dupa ce se termina masa, astfel evitando-se consumul necontrolat de alimente nesanatoase precum cartofii chips, alune, sau ciocolata. 

 

In concluzie daca suntem hotarati sa scadem cateva kg inainte de venirea verii, o ora de tv pe zi este suficienta, fara a consuma nici un aliment in timp ce vizionam programul preferat si dedicand restului timpului liber unei plimbari de cel putin 30 de minute in pas alert pe aleile din jurul casei.

Tags:
televizorul ingrasa
obezitate
afectiuni cardiovasculare
cum sa te uiti corect la tv
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare