Nu se putea ca la inceputul anului 2019 sa nu apara si tendintele in materie de sandvisuri, mai ales ca toata lumea apeleaza la ele cand vine vorba de o mancare rapida, gustoasa si satioasa. Ei bine, multa vreme s-a pus in discutie faptul ca sandvisurile ar fi mancare de tip fast food si ca nu ar fi foarte sanatoase sa le consumam in fiecare zi, dar tendintele noului an ne demonstreaza ca sandvisurile pot fi la fel de sanatoase precum o salata de cruditati. Partea buna este ca tot putin timp vei petrece la preparare, dar rezultatul final va fi uimitor si va parea ca te-ai chinuit mult timp. Doar tu vei sti secretele prepararii si vei impresiona pe toata lumea cu sandvisurile tale. Mai trebuie sa mentionez ca o slabire cu “sandvisurile anului” este destul de posibila si asta pentru ca sunt niste ‘bombe de vitamine’.
Daca pana acum te-ai obisnuit cu sansvisuri crocante si pline de tot felul de branzeturi, cascaval si sosuri, iata ca in 2019 sunt la mare cautare sandvisurile calde, dar usor zemoase gratie legumelor si verdeturilor proaspete, iar in loc de prea multe condimente se adauga tot felul de ierburi aromatice. Secretul este sa utilizezi legume crude sau gatite la grill, dar sa predomine spre deosebire de carne. Suna interesant, asa este?
Ceea ce vei descoperi despre noile sandvisuri pe care le vei putea prepara de acum nu are nici o legatura cu ce stiai pana acum despre sandvisuri. Sandvisurile vor ramane mereu acele gustari rapide si consistente, dar daca mai schimbi una alta la ele nu vei pierde mai mult timp, asa ca nu este cazul sa te descurajezi. Ce spui, testezi si tu noile sandvisuri colorate si zemoase?
Ce este special la sandvisurile anului 2019?
Cuvintele de ordine ar fi culorile de toate felurile, aromele si modul cum se intrepatrund ingredientele si faptul ca te poti juca cu ingredientele fara a depinde neaparat de clasicele felii de paine sau bulci. Posibilitatile sunt nelimitate anul acesta, asa ca nu ezita sa experimentezi. Iata niste idei:
1.Alege
2 bulci medii sau mari cu seminte pe care sa le rumenesti si sa le incalzesti dinainte de a le decora. Intre el poti adauga crema de avocado (guacamole) sau crema tartinabila de vinete, branzica light (urda, pelrute de branza, ricotta, branzica de vaci sau
branza Halloumi ce poate avea aspect de carne daca este preparata la grill sau prajita sau gatita la cuptor), cat mai multe verdeturi si frunze bufante, rosii pentru textura zemoasa, patrunjel proaspat, ceapa rosie si rodie.
Poti obtine un gust minunat si fara clasicele ingrediente precum castravetii murati sau castravetii proaspeti, etc. Chiar daca nu este un sandvis cu carne, te vei convinge ca este cat se poate de consistent. In cazul in care doresti sa cresti gradul de consistenta, poti adauga niste bacon rumenit la grill sau sunca slaba sau chiar somon afumat.
2.Un sandvis minunat care pare vegetarian, dar care totusi contine si carne, este cel care inlocuieste feliile de paine sau bulcile cu felii mari de legume. Poti folosi castraveti, dovlecei, vinete, rosii mari, ciuperci champignon mari, ardeiul gras. Te poti inspira ca umplutura de la exemplul anterior, dar foloseste jumatati de legume, taiate pe lung pe care sa le decorezi. Adauga si cateva felii de prosciutto si vei ramane uimit de gust.
3.Mai exista si varianta de a inlocui clasicele bulci de paine cu turtite mici, preparate rapid in casa. Ai grija insa sa le faci mai moi si mai subtirele ca sa le poti decora cu tot felul de legume crude sau gatite la grill, creme tartinabile, frunze de salata, rosii si ce alte legume crude mai vrei tu. Nu uita de ierburi aromatice precum patrunjel, marar, rozmarin, oregano, etc.
4.Sandvis tip enchiladas la care poti face un mix din ingredientele preferate la sandvisuri, adaugand cate putin din fiecare. Va trebui sa folosesti pite mari sau tortillas pe care sa le ungi cu crema de guacamole sau de vinete sau sos salsa caliente si mai poti adauga tofu afumat, porumb, rosii, ceapa rosie, frunze de salata, ridiche, somon afumat sau ton in apa sau chiar seminte de quinoa sau cuscus. Combinatiile sunt multe! Pasul urmator este sa tai pe bucati enchiladas dupa umplere si vei obtine sandvisuri mici tip vagoane de tren.