Tendinte culinare pentru 2011
Tendintele generale par sa orienteze interesul catre alimentele sanatoase, inclusiv cele din productii bio. Preocuparea pentru o alimentatie cu un continut rezonabil de calorii pare sa cucereasca din ce in ce mai multi adepti, ceea ce pana la urma, este una din victoriile anului 2010, scrie Yahoo Shine.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pietele de legume si zarzavaturi proaspete – au recucerit Europa si se pregatesc, in 2011, sa cucerereasca incet si America. Daca in partea de Est a Europei aceastea nu au disparut niciodata, in Vest pietele traditionale au fost inlocuite de marile magazine. Tendinta anticipata pentru 2011 este in sens invers. In numele unei alimentatii sanatoase, pietele cu legume si zarzavaturi revin in forta.
Bucataria coreeana – Kimbam celebrul fel de mancare traditional coreean, facut din diverse legume, peste si orez are toate sansele sa devina noul sushi. Picant, aromat acest fel de mancare este pe val in America si are toate sansele sa cucereasca Europa, anul viitor.
Macarons – celebrele prajiturele frantuzesti, facute din albus de ou, pudra de migdale, zahar si arome sunt deja considerate vedetele anului 2011. Fara gluten, cu un numar acceptabil de calorii, macarons sunt considerate o delicatesa. Succesul de care se bucura prajitura este determinat si de faptul ca poate avea zeci de arome, care se pot modifica de la un sezon la altul.
- 1
- 2