Tenis pentru adulti


In primii 20 de ani de viata am vazut in cluburile sportive din Bucuresti ca parintii isi duceau copiii la tenis incepand de la 5 ani. Am crescut printre copii campioni, copii ambitiosi, copii plangaciosi si parinti care ii sustineau fumand de dupa gard. Intotdeuna insa am avut senzatia ca dorinta cea mare de a practica acest sport la nivel inalt era, de fapt, a parintilor. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Niciodata nu este tarziu 

Dupa ce am dat ore de tenis in Barcelona alti 10 ani, mi-am schimbat punctul de vedere, pentru ca cei care veneau si se inscriau la cursuri de tenis erau mame, tati, pensionari si, printre ei…si copii. Si, spre surprinderea mea, am observat ca dupa cateva luni de antrenamente cu profesor de 1-2 ori pe saptamana, adultii care nu tinusera in viata lor o racheta in mana, incepeau sa tina mingea in teren cu o regularitate uimitoare; iar dupa 1 an se automotivau, pentru a avansa, cu diverse campionate pentru amatori +35, +45+,+60 ani, care se desfasoara la sfarsit de saptamana intre cluburile catalane.  

Un week-end echipa se deplaseaza la un club, un week-end la un altul si asa sportul care parea imposibil de invatat devine un mod de a-ti petrece timpul liber cat se poate de agreabil, cu scopul, pe langa a-si imbunatati conditia fizica si experienta de joc, de a-si face noi prieteni. Dat fiind ca toate activitatile in Cataluña se desfasoara avand ca punct central intalnirile la masa, participantii la intercluburi joaca doua ore de tenis in campionatele duminicale, dar nu trec niciodata peste marea placere a tuturor, care este, de fapt, intalnirea de la restaurantul clubului pentru a sarbatori victoria echipei. 

Tags:
cursuri de tenis
tenis pentru adulti
barcelona
ioana tudorancescu
instructor tenis
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Tabara de Tenis
    1. Tabara de Tenis 12.11.2010 06:45

    Felicitari pentru ideea acestui articol. De 9 ani organizam in Romania un turneu de tenis dedicat adultilor si am vaxut in acesti ani cata bucurie traiesc participantii dar si familiile care de multe ori ii insotesc, Personal am fost marcat de fermitatea strangerii de mana a unuia dintre participanti in varsta de 78 de ani si usurinta cu care se misca pe teren la varsta lui. Am avut atunic inca un exemplu cum tenisul influenteaza in bine viata celor care il practica. Cu aceasta convingere, din acest an, promovand conceptul Play & Stay initiat de Federatia Internationala de Tenis, am dezvoltat programe de intiere in tenis pentru copii si adulti. Pentru perioada de vacante sunt programate tabere de tenis, iar tot timpul anului programul Tennis Weekend Camp. Toate programele sunt completate de inot, jocuri de team building, iar pentru adulti un demers sustinut de networking.

  • Sorina
    2. Sorina 09.05.2011 15:21

    Buna, Daca va intereaza un instructor de tenis, vi-l recomand din suflet pe Sabin Chiscan, telefon 0765.533.356 sau email:sabin_chiscan@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare